elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara adquireix dues càmeres unipersonals per a la Policia Local

Almenara adquireix dues càmeres unipersonals per a la Policia Local

  L'Ajuntament d'Almenara ha adquirit dues càmeres unipersonals destinades a la Policia Local amb la finalitat de documentar situacions complicades, sempre en el marc de la legalitat vigent. Aquests dispositius, que s'adapten al vestit, resultaran “molt positius en les investigacions” segons ha explicat l'Inspector Cap de la Policia Local, Javier Navarro.

  Es tracta d'un model de càmeres més avançat i més xicotet, a l'estil ‘GoPro’, que ofereix més prestacions, doncs enregistren amb un angle de 170 graus i realitza enregistraments d'àudio i fins i tot visió nocturna gràcies als infrarojos. A més les càmeres posseeixen un nivell d'encriptació militar, assegurant que el vídeo no pot ser editat o falsificat, la qual cosa, és essencial perquè les imatges tinguen validesa judicial. Les càmeres poden ser molt útils per a casos d'amenaces o intimidació amb algun tipus d'arma, o bé quan hi haja accions tumultuàries en les quals no es puga identificar a tothom, entre altres condicionants.

  Drets d'imatge i protecció de dades

  Ara bé, Navarro ha volgut destacar respecte als drets a la privadesa, que l'ús de les imatges és d'una naturalesa legal molt complexa, doncs els enregistraments estan molt restringits i subjectes a una sèrie de requisits inalterables. En aquest cas destaca l'Inspector Cap que poden ser accionades en qualsevol lloc públic, com a carrers i parcs, així com en locals oberts al públic, la qual cosa inclou centres comercials, bars, o discoteques, sempre que les imatges es capten en el marc de la funció d'esbrinament, recerca i persecució de delictes que la Llei d'Enjudiciament Criminal atribueix a aquests agents, tal com figura en l'article article 588 de la LeCrim.

  Així que, en principi, segons Navarro es podran usar en qualsevol lloc de lliure accés, però una altra cosa diferent és el cas dels domicilis o locals privats. En aquests llocs els agents de la llei només podran gravar si el propietari d'aquest recinte els dóna permís, o si tenen una ordre judicial. Destacar que els agents sempre avisaran a les persones de que s’està enregistrant.

   

  Pujar