elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara activarà el Pla Extra d'Ocupació el pròxim 2 de maig

Almenara activarà el Pla Extra d'Ocupació el pròxim 2 de maig

    Un any més l'Ajuntament d'Almenara activarà el pròxim 2 de maig el denominat "Pla Extra" d'ocupació al que destinarà 250.000 euros de fons propis tal com es contempla en els pressupostos anuals. Aquest pla segons ha recordat la segona tinent d'alcalde i regidora d'Ocupació, Veli Casanova suposa "està destinat a contractar durant un temps i ajudar als veïns i veïnes que estiguen aturats i que van a realitzar diverses tasques dins de l'àmbit dels serveis municipals de l'ajuntament, segons vagen sorgint les necessitats de cada moment".

    Així les primeres contractacions començaran el 2 de maig amb les primeres 15 persones, que aniran rellevant-se per altres quinze més cada dues setmanes aproximadament fins que passen les festes patronals de la localitat". Les tasques que es van realitzant són molt variades, i van des de suport a la brigada d'obres, qüestions de jardineria, neteja o fins i tot reforç per a la celebració d'esdeveniments o en les festes locals.

    L'Ajuntament d'Almenara és pioner en el pla "extra" de contractacions directes d'aturats locals per a labors municipals, qüestió que es va engegar al principi de les retallades que es van realitzar en aquells anys en els programes d'ocupació provinents de la Generalitat i Govern d'Espanya, doncs les inversions eren insuficients per al municipi. En aqueix moment el consistori d'Almenara va decidir "destinar una quantitat econòmica de fons propis per a aquestes contractacions i que pogueren almenys treballar el major nombre de veïns aturats". Aquest pla s'uneix a les ajudes que puguen venir d'altres administracions.

     

    Pujar