1 de desembre de 2020 1/12/20

La VIII Fira d’agroecologia reunirà a productors i clients els dies 24 i 25 de setembre a Almassora

La VIII Fira d’agroecologia reunirà a productors i clients els dies 24 i 25 de setembre a Almassora - (foto 1)
  • Xarrades, tallers, exposicions, música i teatre integren la programació

MÉS FOTOS
La VIII Fira d’agroecologia reunirà a productors i clients els dies 24 i 25 de setembre a Almassora - (foto 2)

La plaça Pere Cornell d'Almassora acollirà els dies 24 i 25 de setembre una nova edició de la Fira d’agroecologia i intercanvi de llavors locals. Aquest vuitè cicle dedicat al camp i a les varietats autòctones inclourà tallers, conferències, exposicions, música i teatre per a analitzar l'estat actual de l'agricultura i els reptes del sector a través de diferents perspectives.

L'obertura de la fira serà el dissabte 24 a les 10 hores amb l'exposició col·lectiva de llegums de varietats locals per a commemorar l'Any Internacional dels Llegums. El matí continuarà amb un taller de figures amb llegums i un altre de construcció de barrets de paper. Ja a la vesprada està prevista la trobada de grups de consum de les comarques de Castelló, la qual serà la quarta reunió de l'equip, i l'intercanvi de llavors locals. La participació és lliure, només és necessari aportar llavors pròpies.

Els xiquets també tindran el seu propi espai amb jocs tradicionals i del món. El grup Criptozoos oferirà música en directe abans de l'espectacle de teatre pirotècnic “Olea”, de la companyia Visitants. Foc, dansa, música i poesia recorreran les cultures mediterrànies en la plaça Major de la Vila.

La mostra tornarà a obrir les seues portes el diumenge 25 a les 10 hores. El recinte inclourà un taller infantil per a fabricar amulets amb espart, fulles, etc. i un altre de cosmètica natural al migdia. Durant la vesprada tindrà lloc un taller de fabricació d'espart i la xarrada “Afectarà el Tractat de comerç i inversions entre la UE i EUA al camp?”.

La plaça Pere Cornell acollirà, a més, un nou espectacle de teatre de plaça sota la denominació “Bagul de contes” a càrrec de Projecte Caravana. La fira arribarà a la seua fi a les 21 hores “després de completar dues jornades molt intenses dedicades a la recerca en el camp i als reptes que ens planteja una societat sovint allunyada de les pràctiques més sostenibles per a garantir el futur de l'ecosistema”, segons la regidora de Medi Ambient, María José Tormo.

Efectes en la infància

Prèviament a l'inici del cicle, el dijous 22 tindrà lloc la xarrada de presentació dels resultats de l'estudi de residus de plaguicides en població escolar. L'aula de formació municipal acollirà la intervenció del sotsdirector de la Direcció general de Seguretat Alimentària i Laboratoris de Salut Pública, Vicent Yusà. A continuació tindrà lloc la taula redona i torn obert de paraula amb la presència de la cap del Servei de Centres Públics i Serveis Complementaris, Kenza Soler, i del tècnic del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia, Alberto García.

Pujar