26 de setembre de 2020 26/9/20

PP: ‘Els veïns d'Almassora paguen hui les brosses domiciliades amb un 15% de pujada de la taxa’

PP: ‘Els veïns d'Almassora paguen hui les brosses domiciliades amb un 15% de pujada de la taxa’ - (foto 1)

    Els milers de veïns d'Almassora que tenen domiciliat el pagament de la taxa de brosses registraran avui en els seus comptes el cobrament de la taxa de brossa que PSPV i Compromís cobren cada any amb un càrrec addicional del 15%. Ho fan des que en 2015 van pactar imposar a tots els ciutadans un 'tasazo' injust i innecessari que el PP mai va aplicar durant la seua etapa de govern malgrat haver de fer front a la crisi econòmica.

    Des de 2016 i fins a 2019, perquè així ho han anunciat ja els 'dos ajuntaments', els veïns paguen un càrrec extra del 15% per un servei bàsic. Mentre, els carrers, tal com explica el regidor del PP, Arturo Soler, “estan abandonades i presenten un estat de brutícia notable”. Una qüestió que “no és una crítica política, és una realitat palpable i que està en boca de tots els veïns”.

    Aquest 2018, el PSPV i Compromís preveuen recaptar per aquesta taxa 1.590.000 euros a les famílies després que en 2017 ingressaren un import d'1.589.419,92 euros per aquest mateix concepte. “L'increment d'un 15% de les brosses que avui cobraran a tots els veïns que hagen decidit domiciliar el pagament es traduirà en ingressos extres per a tots dos partits. Ingressos que superen cada any els 200.000 euros que després PSPV i Compromís es gasten a duplicar serveis, com les carpes, mentre a clubs esportius els cobren per utilitzar la Casa de la Cultura per a la presentació dels seus equips”.

    Des del PP lamenten que els qui “van abanderar el rescat de les persones són, en la pràctica, els qui s'han oblidat d'elles”. “El seu afany recaptatori està per sobre de la seua vocació social, i aqueixa és la realitat que van intentar maquillar en 2015. No obstant açò, avui és clara a ulls de tots els veïns que en 2016, 2017 i 2018 pagaran un 15% més per les brosses. Un 15% més que es tornarà a aplicar en 2019 perquè PSPV i Compromís ja han anunciat el seu desig de seguir imposant aquesta quota extra rebutjant en ple la nostra moció per a suprimir-la. Aqueix és en realitat el seu genuí ADN”.

    Pujar