25 de setembre de 2020 25/9/20

Últim dia de bous a Almassora per a acomiadar les festes de Santa Quitèria

  • Celebra aquesta nit el festeig amb vaques enfundades suspés per la pluja el divendres

Nuria Alcalde Vedrí, la reina de les festes d'Almassora, i les dames Núria Dealbert Lafuente i Mar Rouco Cantavella es visten hui de camperoles per última vegada en aquesta edició de festes de Santa Quitèria per a tancar el cartell taurí i la setmana gran en honor a la patrona. Al marge de la vesprada de bous, els aficionats podran gaudir de matinada del festeig amb vaques enfundades suspés en la nit del divendres per la pluja.

La jornada ha començat amb la segona convocatòria del certamen ‘Una pinzellada en directe’, que ha reunit en la plaça Pere Cornell a 12 artistes sota la direcció del pintor local Pepe Mingol i la música en directe del tenor Fausto López i el grup Paradita Flamenca. En aquest cas, l'organització ha instal·lat dos panells per a convidar al públic a pintar al costat dels artistes reconeguts.

Tot això ha tingut lloc coincidint amb l'esdeveniment moter de Harley Davidson, que ha permés gaudir de les motos en el nucli urbà i la platja, i les partides de pilota valenciana amb xiquets i xiquetes al carrer Sant Vicent. Els jugadors professionals se citaran en el mateix punt aquesta vesprada per a gaudir el torneig que organitza el Club Pilotari Almassora. L'esport té una altra oportunitat en la jornada de hui amb la reunió d'escoles de ciclisme de Castelló en el memorial Jofre Grau.

Aquest últim dia de festes té també un espai per a la fe amb el pas pel mantell de Santa Quitèria a l'església de la Nativitat a partir de les cinc de la vesprada. A més, compta amb música i animació per a les persones internes en la residència de la tercera edat i cedeix el protagonisme als més xicotets amb un espectacle de màgia en la plaça Santa Isabel a les 18.30 hores. Els més taurins podran gaudir del tancament infantil de carretons patrocinat per la Junta Local de Festes en finalitzar les dues exhibicions taurines de la vesprada.

Els bous acartellats per a l'ocasió són el Pedro Fumadó de la Penya Sense Nom, que eixirà a la plaça Major en primer lloc, i un exemplar de Montes d'Oca, amb eixida des de la Picaora, patrocinat per les penyes El Rollet, La Fugida, La Travessa, l’Emboscà, l’Artiste, La Katrava, Joventut Taurina, La Divisa, La Xascà, La Kurda, El Porrat i La Fragua. Ja a la nit, una vegada concloses les embolades, el protagonisme recaurà en l'espectacle de vaques enfundades suspés el divendres per la pluja. Amb aquest festeig, Almassora posarà el punt i final a la setmana en honor a Santa Quitèria.

Pujar