20 de gener de 2021 20/1/21

Turisme renovarà la zona de jocs infantils del platja de Benafelí

Turisme renovarà la zona de jocs infantils del platja de Benafelí - (foto 1)

  La Agència Valenciana de Turisme es farà càrrec de la renovació dels jocs infantils de la platja de Benafelí, en el tram situat al costat del Camí Catalans. Les atraccions existents estan molt deteriorades, per la qual cosa el Consell ha accedit a la petició de la Regidoria de Platges de modernitzar la instal·lació.

  Així ho ha explicat l'edil de l'àrea, Amaya Gómez, qui ha aclarit que “els antics jocs seran substituïts per estructures de fusta amb tres torres i dos tobogans, a més d'altres elements lúdics per a xiquets d'a partir de 3 anys”. L'edil ha agraït la resposta de l'agència, després de la intervenció de la qual “guanyarem una nova zona de joc en condicions a la platja i podrem retirar uns elements que, pel seu estat, enlletgeixen la imatge de la costa”.

  Per a poder dur a terme la instal·lació, que no requerirà d'obres prèvies, el Consell haurà de comptar amb l'autorització del Servei Provincial de Costes, un tràmit que va ser iniciat el passat 22 d'agost. L'actuació està emmarcada dins del Pla d'Infraestructures Turístiques de la Comunitat Valenciana promogut per la Generalitat Valenciana.

  Amb la nova àrea lúdica de Catalans, el litoral d'Almassora comptarà amb quatre àrees de jocs infantils sobre l'arena, situades també a Vora Riu, Pitillo i Tramuntana. Aquesta última va suposar una inversió de 60.000 euros, que va ser pagada al 50% pel consistori i el Consell, i va suposar la plantació de 41 palmeres i la instal·lació d'un llit elàstic amb cordes d'escalada i un gronxador.

  En la zona urbana de la platja, l'equip de govern va realitzar una inversió de 200.000 euros per a la construcció d'un parc infantil, una zona esportiva i un àrea de pícnic també a Tramuntana. A aquesta intervenció, cal sumar la construcció d'una pista polivalent de futbol i handbol i una altra de bàsquet, que des de l'estiu de 2016 estan obertes al públic en els carrers Pavos i l'Arròs. Aquest projecte, amb un pressupost de 36.000 euros, va ser dut a terme per l'executiu local amb l'objectiu d'incrementar els equipaments esportius en el districte litoral, motiu pel qual també ha habilitat dues pistes de vòlei platja.

  Pujar