16 de juliol de 2019 16/7/19

La Setmana Santa d'Almassora, una Festa d'Interés Turístic Provincial

La Setmana Santa d'Almassora, una Festa d'Interés Turístic Provincial - (foto 1)
  • El guanyador de Masterchef Celebrity en 2017 impartirà una conferència en Dijous Sant

MÉS FOTOS
La Setmana Santa d'Almassora, una Festa d'Interés Turístic Provincial - (foto 2)
La Setmana Santa d'Almassora, una Festa d'Interés Turístic Provincial - (foto 3)
La Setmana Santa d'Almassora, una Festa d'Interés Turístic Provincial - (foto 4)
La Setmana Santa d'Almassora, una Festa d'Interés Turístic Provincial - (foto 5)

Des de principis del mes de març la localitat d'Almassora està de celebració, perquè la seua Setmana Santa va ser declara Festa d'Interés Turístic Provincial. Un gran reconeixement que ha fet que des de l'organització i l'Ajuntament hagen apostat més que mai per aconseguir una celebració que supere totes les expectatives dels visitants i veïns.

Per a aconseguir-ho, han decidit compaginar la tradició amb l'actualitat i nomenar com a convidat d'honor 2019 per a la Rompida de l'Hora d'Almassora a Saúl Craviotto, esportista olímpic i exconcursant de MasterCheff. Saúl Craviotto Rivero, és lleidatà de 34 anys i establit a Gijón, ha participat en tres Jocs Olímpics en la modalitat de piragüisme, en els quals sempre ha obtingut medalla (or a Pequín 2008, plata a Londres 2012 i or i bronze en Riu 2016).

Aquesta cita tindrà lloc el dijous Sant a mitjanit en la Plaça Major de la Vila, i recorrerà els carrers de la localitat davant l'atenta mirada dels assistents.

El president de l'associació Tambors de Passió, Damián Aguilella, ha mostrat el seu entusiasme davant el nomenament perquè considera que “en un any tan especial com aquest 2019, on la Setmana Santa d'Almassora ha sigut declarada Festa d'Interés Turístic Provincial, la presència d'una personalitat esportiva i humana com Saúl com a convidat d'honor posarà el fermall espectacular a una temporada plena d'èxits”.

Una postura que comparteix l'actual alcaldessa, Merche Galí, qui aposta per consolidar l'acte de la Rompida entre la tradicional programació: “La popularitat de Craviotto, la declaració d'Interés Turístic i els més de 300 tambors i bombos convocats per Tambors de Passió seran definitius perquè aquesta Rompida de l'Hora es consolide de forma definitiva com un dels actes més impactants de la Setmana Santa de la Comunitat Valenciana”.

A més, enguany la Setmana Santa coincideix amb la celebració de la novena edició de les Ruta de la Tapa i el Vaig veure que acostarà el millor de les tapes mediterrànies als visitants que decidisquen acostar-se a la localitat per a gaudir de l'amplia programació.

Programació d'actes

Però a més de la tradicional Rompida de l'Hora, la localitat castellonenca d'Almassora també compta amb una programació d'actes de caràcter més religiós organitzats per les diferents parròquies. A continuació, trobaràs alguns dels actes més destacats que es desenvoluparan des del dimecres 17 fins al dilluns 29 d'abril.

El dimecres Sant (17 d'abril) en la Parròquia de la Nativitat La nostra Senyora Crist del Calvari, tindrà lloc a les 19 hores una eucaristia després de la qual se celebrarà una processó que recorrerà els carrers de Sant Lluís- Santa Quiteria-Trinitat- Sant Joaquim i Plaza Iglesia, amb la qual es donarà inici a la festivitat de la Setmana Santa.

L'endemà, a les 20 hores en el mateix lloc i després de l'eucaristia del dijous Sant es durà a terme el lavatorio de peus. I una mica més tard, en la Parròquia de Sant Vicent Ferrer podràs assistir a l'Hora Santa (22 hores).

Ja el divendres Sant (19 d'abril) els fidels participaran en la solemne processó que eixirà des de la Parròquia de la Nativitat que recorrerà els carrers d'Almassora fins a arribar a l'Església del Santíssim Crist on tindrà lloc el Sermó de les 7 Paraules. Enguany serà a càrrec del reverend Sr. Juan Ángel Tapiador Navas. En finalitzar, tots els participants tornaran a la parròquia resant el Sant Rosario.

Pel que fa al cap de setmana, el dissabte la Parròquia de Sant Vicent Ferrer organitza una vigília pasqual que finalitzara amb un xicotet berenar de xocolate per als assistents. A més, en el diumenge de Resurrecció totes les parròquies organitzen una eucaristia en el seu nom.

Finalment, no deixes d'assistir el dilluns 22 d'abril a misses organitzades per l'Església del Santíssim Crist (9 hores) i la de la Parròquia de la Nativitat (10 hores). Ambdues celebraran l'eucaristia tant aqueix dilluns com el segon dilluns de Pasqua, 29 d'abril.

Consulta el programa complet d'acte en la web de l'Ajuntament d'Almassora.