elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Serveis Socials incrementa la quantia de les ajudes personals a Almassora

Serveis Socials incrementa la quantia de les ajudes personals a Almassora
  • La franja d’ajudes passa de 40 a 120 euros enfront de la forqueta 30 a 100 anterior

L'Ajuntament d'Almassora ha incrementat l'import dels vals de compra que gestiona a través de Creu Roja davant les noves necessitats creades amb motiu de la pandèmia de coronavirus. La quantia mínima per a una única persona passa a ser de 40 euros enfront dels 30 anteriors i les famílies de fins a huit membres ja reben ajudes de 120 euros en contraposició als 100 vigents fins la COVID.

Els tècnics de Serveis Socials que gestionen cadascun dels expedients i el consistori han apostat per un augment en l'import dels vals per a alleujar les dificultats econòmiques que travessen les famílies. En l'actualitat, el departament ha derivat a 325 usuaris a Creu Roja per al lliurament de lots d'alimentació i productes d'higiene a domicili, a més dels propis vals, i altres 150 per al programa d'aliments de Càritas. Aquest fet ha provocat que el consistori haja concedit un crèdit extraordinari de 30.000 euros a les ONG per a atendre les noves necessitats sobrevingudes.

La despesa del departament en xifres globals frega els 160.000 euros, una circumstància que ja suposa un increment superior al 50% respecte al mateix període de l'any passat. Això inclou la tramitació de 208 Prestacions Econòmiques Individualitzades (PEI), que són les ajudes que reben les famílies per a necessitats urgents com a despeses d'habitatge i subministraments. La comissió que tramita cadascuna de les ajudes es reunia amb caràcter mensual abans de la COVID i ara se cita tots els divendres per a accelerar les gestions i evitar el desemparament de les famílies més desfavorides.

Sobre aquest tema, la regidora de Benestar Social, María José Tormo, ha felicitat la plantilla del departament per les prop de 700 atencions des que va començar la pandèmia, al marge de les trucades telefòniques. No en va, una de les primeres decisions de Serveis Socials va ser ampliar l'atenció telefònica de dilluns a diumenge per a urgències.

Pujar