21 de setembre de 2020 21/9/20

Santa Quitèria rep l’ofrena floral d’Almassora

  • El trasllat de la patrona centra el protagonisme de la jornada festiva

Santa Quitèria rebrà aquesta vesprada l'ofrena floral d'Almassora com cada vespra del dia de Les Calderes, Festa d’Interés Turístic Provincial. La patrona serà hui la protagonista del solemne trasllat entre l'església del Santíssim Crist i el temple de la Nativitat en una processó que arrancarà a les 20 hores amb la presència de penyes, colles, associacions, clergat, autoritats i reina i dames.

El tapís confeccionat pels Scouts Almassora en la plaça de l'Església lluirà els rams de flors i cistelles que els devots traslladaran en un dels actes religiosos més importants de la setmana gran d'Almassora. Al voltant de 20 penyes se sumaran a una desfilada que obriran els Scouts al costat dels parvularis i els col·legis participants en l'ofrena floral a la patrona. Després de les penyes arribarà el torn de particulars que ofrenen amb flors a la patrona, igual que els clubs de patinatge Santa Quitèria, Rollers i Patí.

A l'ofrena floral, que estarà pendent del cel per la possibilitat de pluja, assistiran Tambors de Passió, El Torrelló, l'Associació Moros i Cristians d'Almassora, la penya valencianista i les associacions de jubilats i pensionistes Pla del Calvari, Fàtima i Santiago Apòstol, al costat de Lluïsos Almassora.

En aquest punt desfilaran els guions i banderes de les confraries religioses d'Almassora, que precediran a les reines Laura Alguacil (2013), María Eugenia Ferrando (2014), Paula Muñoz (2015), Marta Gargallo (2016) i María Portalés (2018), algunes d'elles acompanyades per les seues dames. També ha confirmat la seua assistència la reina de 1994, Elena Beltrán Serrano, i les seues dames en el 25 aniversari del seu regnat.

A continuació passaran pel tapís de flors els pares i mares de la reina i les dames de 2019, el guió i la bandera de Santa Quitèria, la Junta Local de Festes i la Junta de Dames de Santa Quitèria i Verge del Rosari, escortant així la peanya amb la imatge de la patrona. Tancaran la processó les dames de 2019, Núria Dealbert Lafuente i Mar Rouco Cantavella, i la corporació municipal. L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la reina de les festes, Nuria Alcalde Vedrí, també portaran les seues flors a Santa Quitèria.

La Unió Instructiu Musical La Esmeralda posarà el fermall final a la processó, que culminarà amb l'entrada de la imatge a l'església de la Nativitat, abrigallada pel cant dels gojos a Santa Quitèria, i el lliurament del ram de la reina.

Bous

Com de costum, l'ofrena avançarà a les cinc de la vesprada les exhibicions taurines. En primer lloc eixirà a la plaça Major un exemplar d'Arcadio Albarrán i, a continuació, està prevista l'exhibició del número 33 del tancament de Román Sorando, que dissabte que ve cedirà el seu lloc en el cartell al de ‘El Charnego’ finançat per la Penya Sense Nom.

Pujar