25 d’octubre de 2020 25/10/20

El repte de l’ocupació juvenil consolida la X Fira Orienta’t a Almassora

El repte de l’ocupació juvenil consolida la X Fira Orienta’t a Almassora - (foto 1)

  La regidora de Joventut, María Luisa Renau, i el gerent de l'empresa organitzadora de l'esdeveniment, Jorge Roselló, han presentat la X Fira Orienta’t 2020 d'Almassora. Sota el lema ‘Pregunta, informa’t, consulta’, els joves de la localitat podran acudir dimecres que ve i dijous al Espai Mercat per a participar gratuïtament en aquest esdeveniment informatiu que busca oferir eixides professionals a aquest sector de la població.

  La primera planta del Mercat Central atendrà les persones interessades el dimecres de 9 a 14 hores i de 15.30 fins a les 18.30 hores i el dijous, de 9 a 14 hores. Tal com ha indicat Renau, durant els dos matins està prevista la visita de grups d'estudiants amb cita prèvia als diferents expositors repartits per la sala. Per part seua, l'organització ha reservat la vesprada del dimecres per a la jornada de portes obertes.

  Segons aquesta part, la fira té com a objectiu prioritari orientar des d'una perspectiva tant educativa com laboral a tots els assistents. Per a això, els joves comptaran amb informació actualitzada sobre estudis superiors, formació professional, accés a cossos de seguretat (com ara Policia Nacional, Policia Local, Guàrdia Civil o Bombers), notes de tall vigents en diferents universitats i orientació gratuïta.

  “En tots els llocs informatius que ocuparan el Espai Mercat hi haurà professionals de cada sector, de manera que cada participant puga preguntar els seus dubtes de primera mà i rebre assessorament per part de personal qualificat i especialitzat”, en paraules de la regidora de Joventut, María Luisa Renau.

  El repte de l'ocupació juvenil i la formació professional ha portat a l'Ajuntament d'Almassora a mantindre i potenciar aquesta fira que busca “oferir totes les possibilitats d'ocupació i estudis, amb avantatges i inconvenients, perquè els qui visiten la mostra tinguen una radiografia real de la situació que trobaran fora de les aules en tot just uns anys o uns mesos”, ha abundat Renau.

  No en va, els dos instituts d'Almassora i centres educatius de Castelló s'han interessat per la fira com un punt d'orientació útil per al seu alumnat. El temor a equivocar-se en la titulació universitària triada, la dificultat per a triar entre l'oferta de formació professional o els dubtes sobre el futur laboral són algunes de les consultes a les quals tractarà d'oferir respostes aquesta desena edició de la mostra.

  Pujar