30 de novembre de 2020 30/11/20

PP: "PSPV i Compromís abandonen la seua defensa dels serveis públics"

PP: "PSPV i Compromís abandonen la seua defensa dels serveis públics" - (foto 1)

    Els dos ajuntaments que governen Almassora, PSPV i Compromís, han abandonat en dos anys la seua política de defensa de lo públic per a apostar per la privatització de serveis que durant l'etapa de govern del PP van ser 100% públics. En poc més de dos anys de mandat, “el seu govern s'ha traduït en la privatització de serveis com el de conserges, pel qual Almassora paga 40.000 euros, o ara el del manteniment dels equips de bombament que operen en el litoral, amb una despesa d'11.500 euros anuals”.

    El canvi substancial de criteri “sorprèn quan van ser tots dos partits els que s'oposaven a prestar serveis a través d'empreses externes per a prestacions com la del cobrament en executiva que, per incapacitat de personal, el consistori era i és incapaç d'assumir”. De fet, ha recordat Luis Martínez, regidor del PP a Almassora, “tant PSPV com Compromís al novembre de 2014 coincidien a l'hora de criticar la contractació d'un servei que consideraven prescindible, segons les seues pròpies paraules”. Aquesta prestació, no obstant açò, “segueix avui externalitzada malgrat que ara són ells els que governen i està en la seua mà rescindir el contracte”.

    Avui dia, per contra, a Almassora els 'dos ajuntaments' “no solament han mantingut els contractes que en el seu moment consideraven innecessaris, com el de la recaptació en executiva o el de la contractació de personal per a les Escoles Municipals, que també criticava Compromís. Han ampliat la privatització de prestacions que durant el nostre mandat les assumia la plantilla municipal”.

    Entre ells es troba el servei de conserges, al que els dos ajuntaments han dedicat una suma de 40.000 euros, o la contractació del manteniment de bombes i desbastament per un import d'11.500 euros anuals. “Serveis que durant la nostra etapa de govern els assumia i prestava la plantilla municipal contractada pel consistori, sense generar una despesa extraordinària a les arques municipals i que ara, els qui defensaven aferrissadament el públic, han lliurat a empreses privades”, ha considerat Martínez.

    Pujar