elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local d'Almassora s'acosta a la ciutadania amb la implantació d'una app mòbil

La Policia Local d'Almassora s'acosta a la ciutadania amb la implantació d'una app mòbil - (foto 1)

  La Policia Local d'Almassora ha activat l'app MESPol per a comunicar-se amb la ciutadania i recollir les necessitats quant a presència policial i seguretIt en les diferents àrees d'Almassora. L'eina, desenvolupada pel departament Enginyeria informàtica de la Universitat Jaume I, també servirà per a enviar avisos directes a les veïnes i veïns si es produeixen situacions d'emergència, talls significatius de trànsit o qualsevol altra circumstància d'interés en la qual intervinga la Policia Local.

  Així doncs, els usuaris que accedisquen a MESPol podran respondre als successius qüestionaris mensuals que elabore el cos de seguretat municipal i que, en aquesta primera versió de l'app, busquen conéixer el nivell de satisfacció de la ciutadania sobre l'atenció telefònica i presencial que realitzen els agents. L'aplicació també permet informar sobre els assumptes relacionats amb la seguretat i la neteja que més preocupen la població i la tecnologia de segmentació que utilitza genera estadístiques per zones del conjunt del terme municipal. Així mateix, inclou un apartat de suggeriments en el qual els veïns poden deixar comentaris.

  Per al regidor de Seguretat, Roger Beltrán, MESPol representa "un recursos totalment interactiu per a avaluar les necessitats de la ciutadania i la percepció que aquesta té sobre les actuacions de la Policia Local". A més "la possibilitat de situar els assumptes més conflictius per zones ens donarà la capacitat d'adaptar les successives campanyes d'informació i control a aquestes dades", segons l'edil.

  Beltrán ha presentat aquesta nova app al costat de l'inspector Daniel Galmés, qui ha destacat l'"exercici de total transparència" que realitza la policia amb aquesta eina. El cap del cos municipal ha detallat els resultats que pot consultar la ciutadania en emplenar les enquestes i ha recordat que aquesta informació serà utilitzada per la Policia Local per a intensificar la vigilància o prendre mesures que s'adapten a les necessitats de cada barri.

  Cal assenyalar que MESPol ha sigut promoguda per la Policia Metropolitana de l'àrea de Castelló per als cossos de les localitats de Castelló, Vila-real, Benicàssim, Borriana, Oropesa, Borriol i Almassora. L'eina també ha sigut premiada com a millor projecte de participació ciutadana en l'última edició del IX Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics CNIS 2019.

  L'aplicació està disponible per a sistemes IOS i Android, pot configurar-se en castellà o en valencià i la descàrrega és gratuïta. També està garantida la confidencialitat i la protecció de dades dels usuaris, els qui únicament hauran de facilitar informació sobre l'any de naixement, la població en la qual resideixen i el gènere per a la configuració d'estadístiques.

  Pujar