26 de setembre de 2020 26/9/20

La manifestació pels cítrics recorrerà Almassora el pròxim dilluns

La manifestació pels cítrics recorrerà Almassora el pròxim dilluns - (foto 1)

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la gerent de la cooperativa agrícola San José, Carmina Jorques, han definit aquest matí el recorregut de la manifestació en defensa de la citricultura local que tindrà lloc dilluns que ve 21 a les 20 hores. La localitat se sumarà així a la convocatòria llançada des de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador en suport al sector.

  Galí i Jorques han acordat que la manifestació isca de la porta de l'ajuntament i recórrega els següents carrers: avinguda José Ortiz fins a l'encreuament amb el carrer Sant Lluís per a aconseguir el carrer Sant Quitèria (l'Alcora). D'aquesta forma, els participants passaran per la seu de la cooperativa al carrer Trinitat per a pujar de nou per l'avinguda José Ortiz fins al punt de partida.

  "Estan convidats tots els veïns, amb independència que tinguen algun vincle amb el sector o no perquè entenem que les dificultats que travessa ens afecten com a societat de manera directa o indirecta", ha defensat la primera edil. Galí ha incidit que la devaluació de preus i la importació mantenen des de fa dècades als agricultors en una situació de "extrema feblesa".

  En el cas d'Almassora, ha especificat l'alcaldessa, aquest fet repercuteix en nombroses economies domèstiques que depenen de la temporalitat de la taronja, "però també en l'hostaleria, tèxtil, comerç, perruqueries... que no reben entrades extra d'ingressos si es ressent el salari del sector citrícola".

  L'acció se suma al repartiment de 3.000 clemenules en la cavalcada de Reyes per a reivindicar el consum de cítrics autòctons. La cooperativa va acceptar la proposta municipal per a promocionar la fruita de la terra durant la desfilada del dia 5, "una iniciativa que va funcionar molt bé perquè es van esgotar totes les unitats i els milers de veïns que abarrotaven els carrers van poder veure la pancarta promocional i degustar els productes cultivats en el nostre terme municipal", segons Galí.

   

  Pujar