28 d’octubre de 2020 28/10/20

Inicien els mesuraments topogràfics per als projectes dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador a Almassora

Inicien els mesuraments topogràfics per als projectes dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador a Almassora - (foto 1)

  L'empresa castellonenca Comaypa S.L. ha iniciat els mesuraments topogràfics en les parcel·les que ocuparan el col·legi Santa Quitèria en el seu futur emplaçament i la de l'Ambaixador Beltrán en la seua ubicació habitual. Els treballs geotècnics estan inclosos en el pla Edificant per a poder avançar el procediment administratiu que culminarà amb la licitació d'ambdues obres i la seua construcció.

  El cost d'aquests informes topogràfics ascendeix a 10.823,28 euros que finançarà la Generalitat Valenciana a través del pla Edificant, segons l'acordat pel ple de l'Ajuntament d'Almassora. En aquest cas, el consistori assumeix les competències per a avançar els tràmits. Per aquest motiu, els arquitectes municipals, acompanyats per l'alcaldessa, Merche Galí, i els regidors d'Urbanisme i Hisenda, Carmina Martinavarro i Santiago Agustí, respectivament, s'han desplaçat a les parcel·les per a comprovar l'avanç dels treballs.

  Dos operaris de l'empresa castellonenca, al costat de la maquinària precisa per als mesuraments, han iniciat els treballs en el solar situat en l'avinguda José Ortiz on s'edificarà el col·legi Santa Quitèria per a abandonar els barracons instal·lats en 2010 al costat del camp de futbol José Manuel Pesudo. Posteriorment s'han desplaçat al pati d'Ambaixador Beltrán, que en el futur ampliarà la seua superfície amb la incorporació del carrer en la porta principal i l'espai dels blocs frontals.

  L'alcaldessa ha reiterat l'avanç de les gestions que són de competència municipal per a accelerar totes les obres incloses en el pla Edificant, sobretot les dues de major importància: la construcció d'aquests dos centres. "Des que aprovem reclamar les competències per a aquestes dues obres en el ple del mes de juliol, amb els vots favorables de l'equip de govern i Es Pot, hem encarregat els estudis topogràfics, els hem iniciat i tenim un pressupost que superarà en 2019 els cinc milions d'euros en infraestructures educatives", ha declarat.

  L'enderrocament i construcció del col·legi Ambaixador Beltrán està projectat en 6,1 milions d'euros, mentre que l'edificació del Santa Quitèria està valorada en 4,1 milions. Sumats a la resta d'actuacions en els centres públics d'Almassora, la inversió de Edificant en la localitat aconseguirà els 17 milions d'euros. A aquests s'afegeix la construcció del Regina Violant, actualment en fase de licitació per a adjudicar les obres que va abandonar l'empresa i reprendre-les a principis del pròxim any, "l'absoluta prioritat d'aquest equip de govern", en paraules de Galí.

  Pujar