6 d’abril de 2020 6/4/20

Galí reclama millor assistència sanitària en els centres de salut d’Almassora

Galí reclama millor assistència sanitària en els centres de salut d’Almassora - (foto 1)
  • El consistori reunirà veïnat i conselleria per a valorar propostes

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i el regidor de Sanitat, Sergio Gómez, s'han reunit aquest matí amb el director territorial de Sanitat, Edelmiro Sebastián; el gerent del departament de Salut de Castelló, Ricardo Tosca, i el director mèdic d'Especialitats, Ramón Pons, per a sol·licitar millors serveis en els centres de salut de la localitat.

La primera edil ha emplaçat als assistents a recuperar serveis en el centre de salut de Pius XII i a millorar l'atenció als pacients dels dos centres. “Evitar desplaçaments a Castelló és una de les peticions que reclamem per a estalviar molèsties, però també valorem altres millores com obrir alguna vesprada en Pius XII o reforçar les urgències”, segons l'alcaldessa.

Tal com ha assenyalat Galí, el centre va nàixer amb activitat únicament en horari de demà, però “tant llavors com ara, que el barri ha crescut en població, ampliar a algunes vesprades el servei podria millorar molt l'atenció i facilitar als pacients adscrits a aquest departament la reserva de cita compatibilitzant-la amb les seues obligacions laborals o familiars”.

Entre els obstacles que han exposat els representants de la Conselleria de Sanitat per a incrementar la plantilla figuren les dificultats per a trobar personal mèdic al qual contractar. Galí, per part seua, ha agraït la voluntat de millora mostrada pels responsables del servei i els ha instat a formar part d'una trobada amb representants veïnals per a valorar propostes en l'atenció sanitària i explicar de primera mà la situació del departament. La reunió tindrà lloc en les pròximes setmanes.

D'altra banda, l'alcaldessa ha aprofitat la trobada per a abordar la possibilitat d'implantar la figura de la infermeria escolar en els centres educatius d'Almassora i analitzar els obstacles administratius del consistori per a dur-lo a terme. Al temps, ha traslladat algunes claus del projecte de prescripció esportiva per a coordinar a centres de salut i departaments municipals i promoure la pràctica esportiva com a motor de benestar. Tallers de ioga, relaxació, carreres populars i l'adaptació de l'entorn del riu a ciclistes i corredors són algunes de les propostes.

Pujar