21 de gener de 2021 21/1/21

PP: “Galí (PSPV) manté en peu l'edifici 167 malgrat anunciar fa un any l'enderrocament”

PP: “Galí (PSPV) manté en peu l'edifici 167 malgrat anunciar fa un any l'enderrocament” - (foto 1)
  • "Els veïns, que van aconseguir paralitzar el projecto de l'alcaldessa per a crear vivendes socials, segueixen esperant el compliment de les promeses electorals"

L'edifici 167 d'Almassora que l'alcaldessa, Merche Galí (PSPV), va garantir que derrocaria en 2019 continua formant part del mapa urbanístic de la localitat. “Representa una Almassora que tots els veïns desitgen que acabe. Un immoble marginal, un gueto, font de conflictivitat i delinqüència”. Així ho ha considerat el regidor del PP a Almassora, José Claramonte, que lamenta que “els anuncis electorals continuen sent, un any després, promeses incomplides”.

El 19 d'octubre de 2015 el PP va presentar una moció al ple aprovada per unanimitat. L'esperit que recollia la proposta i que van secundar tots els partits era demolir l'immoble i donar pas a un projecte de futur, sanejat i de convivència. Aquest mateix acord va decaure 9 dies més tard per la signatura d'un conveni per a rehabilitar l'immoble signat pel PSPV a esquena de la ciutadania.

El PSPV va perdre quatre anys sense avançar un àpex i va ser el 15 de gener de 2019 quan l'alcaldessa va anunciar, al costat del Consell, que anaven a derrocar l'edifici a canvi de permutar el sòl per a construir nous habitatges socials en tot el terme municipal. Els veïns d'Almassora es van unir i van bloquejar la decisió de Galí que va haver de recular i garantir a la localitat que no hi hauria nous guetos. L'enderrocament es va anunciar en campanya electoral per a l'estiu, “però van passar les eleccions i també l'estiu sense que es complira la paraula donada per l'alcaldessa”.

L'any 2020, tal com assenyala Claramonte, “arranca amb l'edifici 167 en peus”. “Una promesa més que segueix sense complir-se”. “Des del Partit Popular seguirem al costat dels veïns que reclamen l'execució dels acords aconseguits, la inversió que durant anys el Consell ha negat a Almassora perquè en l'alcaldia en lloc de defensar els interessos de la població s'han blanquejat els càstigs que ha exercit el PSPV sobre la nostra localitat”. Perquè “durant mitja dècada Ximo Puig ens ha negat una inversió justa i Galí s'ha ocupat de maquillar realitat. Esperem, com exigeix tota Almassora, que per fi aquest 2020 el PSPV siga capaç d'executar les promeses que des de 2015 porta incomplint”.

Pujar