26 de setembre de 2020 26/9/20

Les festes del Roser acolliran el I Festival de màgia al carrer Almacadabra

Les festes del Roser acolliran el I Festival de màgia al carrer Almacadabra - (foto 1)
  • El cicle constarà de cinc actuacions gratuïtes en la plaça d'Espany

Les festes de la Mare de Déu del Roser d'Almassora acolliran l'I Festival de màgia al carrer Almacadabra. Es tracta d'una aposta de la Regidories de Cultura i Festes per potenciar aquesta especialitat de les arts escèniques en una setmana d'intensa activitat a l'aire lliure. Totes les actuacions seran gratuïtes i tindran el seu epicentre en la plaça d'Espanya, un dels escenaris més concorreguts de les celebracions populars.

La programació inclou cinc actuacions que es desenvoluparan entre el diumenge 2 d'octubre i el dijous 6 d'octubre a les 17.30 hores. La plaça d'Espanya acollirà aquest cicle pensat per a un públic familiar en el qual els més xicotets viuran en directe la màgia de reconeguts artistes de Castelló i València.

El mag Miguelillo serà l'encarregat d'obrir el cicle amb l'actuació “Miguelillo i olé”. Al seu espectacle del diumenge 2, en el primer cap de setmana de festes, li seguirà Enric Magoo el dilluns amb “Mag màgia” i Civi-Civac amb “El gran zampano” el dimarts 4 d'octubre. El cicle continuarà el dimecres 5 amb La Troupe Malabó, que tornarà a Almassora amb el seu espectacle “Abracadabra”. La clausura del certamen serà a càrrec del Mag Fredy i el seu “¿Alguien ha pedido magia?”.

D'aquesta forma, les regidories de Cultura i Festes introdueixen la màgia en la programació de festes a través de l'estructura d'un festival “ambiciós que naix amb vocació de permanència en el temps”, en paraules de la regidora d'ambdues àrees, Isladis Falcó, “i que suposa la creació de dos projectes molt diferenciats: Almacadabra i FES TAM!”. No en va, l'Ajuntament d'Almassora va apostar per crear a l'abril l'I Festival de Teatre, Animació i Música per a donar entitat a les actuacions puntuals que se succeïen en cada setmana de festes.

“Decidim reservar un espai propi en el calendari cultural d'Almassora per a aquest certamen sota el nom de Festival de Teatre, Animació i Música, FES TAM!, i l'èxit de l'edició d'abril confirma que mereix una atenció que fins avui no tenia”, ha assenyalat Falcó. “D'igual forma esperem que ocórrega amb Almacadabra, que iniciarà la seua marxa el primer diumenge de festes”.

Pujar