6 d’agost de 2020 6/8/20

Més de 400 famílies d'Almassora perden la seua ocupació des de gener

Més de 400 famílies d'Almassora perden la seua ocupació des de gener - (foto 1)
  • Les 1.836 famílies afectades a l'inicio d'any s'eleven a 2.241 aquest maig passat i des del PP reclamen un pla d'impuls econòmic per a frenar l'exclusió social

Més de 400 famílies d'Almassora han perdut la seua ocupació en els primers cinc mesos de l'any tal com reflecteix el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). Els 1.836 veïns que al gener estaven buscant una ocupació s'han disparat als 2.241 que al maig es trobaven en aquesta mateixa situació.

L'escenari “és difícil i complicat perquè a la crisi estructural que ja venia del passat any s'ha sumat la pandèmia del coronavirus que no sols ha comportat la tragèdia de milers de víctimes, sinó que a més s'ha traduït en la pèrdua del manteniment per a centenars de famílies de la nostra població”.

Així ho ha considerat la portaveu del PP a Almassora, María Tormo, qui ha reclamat un pla d'impuls al comerç “com a eix vertebrador de l'economia local i motor econòmic del municipi”. “Aquesta situació tan crítica que revelen els registres del SEPE ens ha d'obligar a adoptar mesures que des del PP portem reclamant des que el març passat es va decretar l'estat d'alarma”.

Per a Tormo, “és fonamental treballar per una localitat que no patisca els estralls econòmics d'una crisi que al sanitari ha portat aparellat l'econòmic. Si no actuem amb una injecció directa que active el nostre teixit comercial estem espentant a moltes famílies a acabar trucant a les portes de Serveis Socials, com de fet ja està ocorrent”.

Així les coses, “és fonamental que ens activem i que es posen en marxa incentius per al teixit econòmic del nostre municipi”. En aquest sentit, ha recordat Tormo, en l'últim ple aprovem una moció del PP per a reclamar a la Generalitat Valenciana una segona convocatòria d'ajudes per a atendre  el 98% d'autònoms que a Almassora no han pogut beneficiar-se d'aquesta línia autonòmica. No obstant això, “aquesta acció ha de vindre acompanyada d'un altre pla a nivell local que esperem que després de tres mesos d'estat d'alarma s'active definitivament. Milers d'autònoms de la nostra localitat ho agrairan”.

Pujar