4 d’abril de 2020 4/4/20

Toc d’Almassora en l’entrada mora d’Alcoi 2018

Toc d’Almassora en l’entrada mora d’Alcoi 2018 - (foto 1)

  Tambors de Passió farà un pas més en la difusió de la cultura d'Almassora el pròxim mes d'abril amb el debut en l'entrada mora d'Alcoi 2018 de la mà de la Filà Magenta. L'associació alacantina ha confirmat la participació de més de 100 músics d'Almassora, juntament amb la secció de vent de la UIM La Esmeralda, en la desfilada que recorrerà el mític carrer Sant Nicolau d'Alcoi.

  El director de Tambors de Passió, Damián Aguilella, ha indicat que la seua agrupació estrenarà la peça “Passió per la Magenda”, que ja estan assajant des del passat estiu, a partir de les 20.30 hores del 22 d'abril a Alcoi, les celebracions del qual estan declarades Festes d'Interès Turístic Internacional. Per a açò faran sonar les banyes musicals, habituals en les actuacions de moros i cristians dels d'Almassora.

  No obstant açò, aquesta ocasió serà especial. Participar en la festa alacantina “suposa el culmen d'una trajectòria plagada d'èxits i la consagració definitiva d'una de les agrupacions més importants de percussió a nivell nacional”, ha assenyalat Aguilella. El director de Tambors de Passió ha incidit en l'honor que suposa “participar en el fastuós boato de l'alferes moro, Santiago Carbonell, que la Filà Magenta està preparant amb absoluta manyaga i minuciositat” per a la vespra de Sant Jordi.

  La regidora de Cultura d'Almassora, Isladis Falcó, s'ha sumat a les felicitacions per aquest nou èxit en la dilatada carrera de Tambors de Passió que inclou, entre uns altres, set premis absoluts en el Concurs Nacional de Tambors i Bombos de Híjar (Terol) en categoria adult, la Caldera d'Honor de les festes de Santa Quitèria (2007) o la participació del bombo gegant en l'òpera “Los amantes” el passat mes de febrer amb motiu del 800 aniversari de la llegenda.

   

  Pujar