22 d’octubre de 2020 22/10/20

Més d'un centenar d'actes per a viure les festes de Santa Quitèria a Almassora

Més d'un centenar d'actes per a viure les festes de Santa Quitèria a Almassora - (foto 1)
  • Del 17 al 26 de maig la localitat castellonenca es vist de llarg per a celebrar la seua tradicionals festes

MÉS FOTOS
Més d'un centenar d'actes per a viure les festes de Santa Quitèria a Almassora - (foto 2)
Més d'un centenar d'actes per a viure les festes de Santa Quitèria a Almassora - (foto 3)

Els festers i veïns de la localitat castellonenca d'Almassora ja calfen motors per a viure els dies grans de les festes de Santa Quitèria, que tindran lloc des del divendres 17 de maig fins diumenge que ve 26. Onze dies de festa sense interrupció que compten amb una amplia programació de cites pensades per a tots els gustos.

En total, tot aquell que s'acoste fins a Almassora en les pròximes setmanes, podrà gaudir de fins a 110 actes gratuïts – tots ells inclosos en el programa d'actes oficial elaborat per la Junta Local de Festes – entre els quals es troben el concurs de ramaderies, activitats infantils i actuacions musicals. Molta tradició, però també alguna novetat important, per exemple, la incorporació d'un castell piromusical i actes en els barris de la localitat durant tot el mes de maig.

A més, dos canvis d'ubicació a tindre en compte: el Dia dels Majors passa a celebrar-se el dilluns 20, amb la finalitat de facilitar l'assistència a l'ofrena floral en honor a la patrona; i la mascletà posterior als Calderes se celebrarà a les 13 hores del dilluns a l'esplanada de l'antic Recinte Fester, al costat del centre de salut.

Concurs de ramaderies

Des de la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes han convocat un any més el concurs de ramaderies, en el qual en aquesta edició 2019 cinc dels sis ferros de les matinals de vaques seran de la província de Castelló.

El concurs començarà el diumenge 19 amb els caps de bestiar de Miguel *Parejo, de Cabanes, i reservarà la matinal del dilluns 20 a Raúl Monferrer, de Formiche Alt (Terol), ramaderia triomfadora de les festes de la Mare de Déu del Rose. A més, en els dies següents participaran Alberto Garrido, els germans Bellés de la Torre d'en Besora i els germans *Guillamón de Sant Joan de Moró.

El concurs arribarà a la seua fi en el matí del dissabte 25 amb caps de bestiar de Germans Ponce Meliá, d'Assuévar, que debuten a Almassora en el tancament de la setmana gran

Dispositiu de seguretat especial

Des de l'Ajuntament d'Almassora s'ha preparat un dispositiu de seguretat especial amb motiu de les festes integrat per un total de 378 efectius de la Policia Local. Segons han explicat des del consistori, d'aquests, 87 seran unitats de reforç a les quals cal sumar els 47 voluntaris derivats per Protecció Civil per als actes de major afluència de públic.

A més, per primera vegada, el municipi comptarà amb dos punts violeta en els quals Creu Roja informarà la població i atendrà, si fóra necessari, a les persones que el sol·liciten amb la col·laboració de la Policia Local.

Pujar