elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El canal de Whatsapp d’Almassora supera els 600 usuaris

El canal de Whatsapp d’Almassora supera els 600 usuaris

  El canal municipal de Whatsapp d'Almassora ha superat els 600 usuaris en dues setmanes d'activitat. La sol·licitud d'informació municipal (44%) i la comunicació d'incidències (15%) copen les consultes ciutadanes durant aquest temps, seguides dels missatges canalitzats a través de la bústia ciutadana (12%) i la bústia de l'alcaldessa (9%), entre altres.

  En concret, 614 veïns s'han donat d'alta en aquest servei gratuït que ofereix una comunicació bidireccional. No en va, el consistori ha aprofitat aquesta eina per a enviar l'agenda cultural dels caps de setmana i l'avís d'un tall de subministrament elèctric a causa d'un accident i permet la consulta a temps real de farmàcies de guàrdia, horaris de les instal·lacions municipals o telèfons d'interès.

  Les alertes que més es repeteixen estan relacionades amb horari i preu d'actuacions culturals, línies d'autobús, avisos per voluminosos en via pública i infraccions de trànsit. El Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) ha agraït les prop de 60 de comunicacions rebudes per a alertar de deficiències en espais públics, que ja s'han derivat als departaments oportuns i, en la majoria de casos, estan resoltes.

  El Whatsapp municipal forma part de les mesures adoptades pel consistori per a agilitar l'administració i implantar Smart City, operacions incloses en el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i cofinançades per la Unió Europea al 50%. Qualsevol usuari d'un telèfon intel·ligent que compti amb l'aplicació Whatsapp pot accedir al canal. Per a això pot introduir com a contacte en l'agenda del mòbil el telèfon 644707551 o descarregar-ho a través de l'enllaç https://ayto.online/almassora i començar la conversa amb la paraula hola.

  El diàleg entre l'usuari i la plataforma comença donant al veí l'opció de triar l'idioma, castellà o valencià, abans que es desplegui el menú principal amb les diferents opcions de comunicacions. Informació municipal, preguntes dirigides a la primera edil, comunicació d'incidències, bústia ciutadana i preferències. Entre les consultes més freqüents figuren transport públic i horari d'instal·lacions municipals com el Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) o el cementeri.

  L'usuari sempre té l'opció de restringir l'entrada de missatges o decidir les seves preferències. A diferència de l'APP municipal, el veí conservarà aquesta línia de comunicació en cas de canviar de dispositiu i es pot donar baixa en qualsevol moment. Tal com estava previst, aquest canal conviurà amb l'APP Almassora, la renovada web municipal i els perfils de Facebook, Twitter i Instagram per a garantir la comunicació amb el major nombre possible de veïns. Des de la setmana passada, els transeünts poden descarregar aquesta eina des dels codis QR situats en les marquesines del municipi.

  Pujar