29 d’octubre de 2020 29/10/20

Arranquen les obres de conversió en zona de vianants de la Vila d’Almassora

Arranquen les obres de conversió en zona de vianants de la Vila d’Almassora - (foto 1)
  • Unió Europea i Ajuntament cofinancen l’actuació valorada en 441.900 euros

Les obres de conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaça de l'Església han començat a Almassora. La mercantil Grupo Ravi ha iniciat els treballs amb el clos de la zona, el tancament al trànsit dels vials implicats en la reforma i el marcatge dels talls en l'asfalt L'actuació, que és finançada per l'Ajuntament i la Unió Europea al 50%, té un termini d'execució de quatre mesos i mig amb un descens durant la setmana de festes patronals de Santa Quitèria.

Amb un pressupost de 441.940,52 euros, la reforma de la Vila és l'actuació més quantiosa de l'exercici 2020 per darrere de l'última fase d'obres del bulevard Sant Jaume. La intervenció afecta a una superfície de 2.289,30 metres quadrats que eliminarà els esglaons actuals per a deixar la vorera a una única altura en la qual l'accessibilitat quede garantida a tota la ciutadania.

Els treballs, altament delicats per la complexitat de l'entramat urbà, suposaran també una millora de l'estètica i de les canalitzacions de subministraments. De fet, les obres prioritzaran el soterrament de cablejat perquè, a l'inici de les festes de Santa Quitèria, els operaris puguen cobrir les rases amb paviment provisional per a garantir la seguretat i el correcte desenvolupament dels festejos.

“És una de les inversions més potents de la legislatura després de molts anys sense cap mena de millora en el barri, en el qual apostem per un projecte de regeneració que inclou la conversió en zona de vianants i les ajudes per a la rehabilitació d'habitatges”, segons l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, que ha visitat els treballs.

El marcatge dels punts per a obrir les rases i el tall parcial del carrer són les primeres actuacions incloses en el cronograma de l'empresa Ravi, guanyadora del concurs públic d'adjudicació després de reduir en 45.852,55 euros el preu pel qual va eixir l'obra a licitació i que la primera mercantil proposta incomplira el procediment administratiu.

A més de garantir l'accessibilitat universal, les obres dotaran d'il·luminació especial a la plaça de l'Església, al costat de la façana de la Nativitat, per a ressaltar-la respecte al carrer Sant Joaquim. La plaça també incorporarà dues zones verdes amb bancs i arbratge. Tot el barri antic sumarà codis de pavimentat per a destacar dades com els edificis catalogats, els dotacionals i aquells amb interés arqueològic.

Pujar