29 d’octubre de 2020 29/10/20

Almassora testarà els radars pedagògics a la platja

Almassora testarà els radars pedagògics a la platja - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora instal·larà en el districte marítim els primers radars pedagògics que tindrà el municipi. Aquestes màquines tenen "finalitat informativa, en cap cas sancionadora", com ha assenyalat l'edil de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, i serviran per a "recordar els conductors que excedeixen la velocitat en trams urbans, on açò pot suposar un perill afegit per als vianants".

  En aquest sentit, els tres vials on la Policia Local ha recomanat situar els radars de manera experimental seran el Camí Catalans, el Camí Om Blanc i el passeig Marítim, a l'altura del Roser del Mar i on recentment s'ha completat l'aplicació de l'adreça única. Tots tres "són trams on la carretera és recta i els vehicles tendeixen a incrementar la velocitat, per la qual cosa és necessari redundar en la necessitat de moderar-la", ha recordat Beltrán.

  Cal destacar que els radars pedagògics que preveu instal·lar el consistori són mòbils i poden resituar-se en qualsevol zona on la Policia Local considere necessari el seu ús. Una altra de les característiques d'aquesta tecnologia és que "genera un registre diari, hora a hora, de les velocitats que sobrepassen la permesa, per la qual cosa podem crear un mapa dels punts del municipi més conflictius i els moments del dia en què més infraccions es produeixen i prendre mesures per a evitar-ho", ha destacat el regidor de Seguretat Ciutadana.

  Motocicleta elèctrica tot terreny

  La Policia Local d'Almassora disposarà d'una nova motocicleta elèctrica en les seues tasques d'acompanyament i vigilància durant els actes festius d'aquest cap de setmana. El vehicle amb el qual els agents obriran el pas del Pregó aquesta mateixa vesprada té un autonomia de 100 quilòmetres i pot recarregar-se en 90 minuts.

  La mateixa motocicleta serà utilitzada en el dispositiu d'escorta de la Romeria de Santa Quitèria, demà diumenge, ja que el seu disseny li permet circular per vies rurals i sense asfaltar. El cos de seguretat municipal valorarà l'efectivitat d'aquest vehicle per a la seua incorporació definitiva al parc mòbil, que ja compta amb una altra motocicleta elèctrica. En la seua aposta per la mobilitat sostenible, la Policia Local d'Almassora també utilitza bicicletes per a patrullar en el districte marítim durant el període estival.

  Pujar