21 de setembre de 2020 21/9/20

Almassora senyalitza els vuit punts wifi habilitats en la platja i el casc urbà

Almassora senyalitza els vuit punts wifi habilitats en la platja i el casc urbà - (foto 1)

  Els operaris del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) de l'Ajuntament d'Almassora han senyalitzat ja els punts a l'aire lliure que compten amb senyal wifi d'accés gratuït. La brigada ha recorregut les vuit places en les quals està disponible el servei per a situar els panells que informen als veïns de la possibilitat de connectar-se a XarxAlmassora sense cost algun.

  En total són vuit espais, cinc en el casc urbà i tres en la platja, en els quals els usuaris poden obtenir senyal wifi per als seus mòbils, ordinadors portàtils o tabletas. Es tracta de les places Santa Isabel, Pere Cornell i Víctimes del Terrorisme, el jardí Manolo Pesudo i el barri de Fátima -a la imatge-, tots ells en el poble. En el cas de la platja, els tres punts de connexió funcionen des de l'estiu en la zona nord, al costat de la biblioteca de Benafelí i als voltants de l'ermita del Roser del Mar.

  La regidora de Modernització, Merche Galí, ha avançat que en 2017 s'obriran nous espais amb connexió gratuïta a la xarxa "en funció de les necessitats de cada barri i perquè la major part dels veïns dispose d'un punt d'accés proper al seu domicili". És per açò que un dels primers a sumar-se al projecte serà el de la plaça Botànic Calduch, "un espai molt concorregut i que manca de wifi municipal en els seus voltants".

  Aquesta connexió permetrà als veïns d'Almassora, entre uns altres, descarregar l'aplicació gratuïta municipal, una eina que proporciona dades d'interès per a l'usuari i, a més, ofereix la possibilitat de traslladar suggeriments, queixes o incidències que es produïsquen en la via pública. "Pot ser especialment útil en aquests dies de festa per a conèixer les farmàcies de guàrdia o l'agenda municipal, en la qual figuren tots els actes del Nadal", segons les mateixes fonts.
  El projecte pilot de wifi en la platja d'Almassora el passat estiu va complir les expectatives generades i fins a 277 usuaris es van registrar en un mes per a disposar d'accés gratuït a internet. Segons les estadístiques facilitades per l'empresa, una mitjana de 30 persones es van connectar diàriament durant el mes d'agost en algun dels tres punts distribuïts per la costa.

  Pujar