20 de setembre de 2020 20/9/20

Almassorà resoldrà l'olor de la depuradora de Vila-real amb l'aprovació del desviament d'aigües

Almassorà resoldrà l'olor de la depuradora de Vila-real amb l'aprovació del desviament d'aigües - (foto 1)

  El ple de l'Ajuntament d'Almassora aprovarà el dilluns l'esborrany de l'acord de cooperació per a la connexió de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Vora Riu amb la planta de la localitat. El conveni inclou la clàusula que va sol·licitar el consistori perquè la Generalitat Valenciana assumisca "l'execució de les obres d'una futura ampliació de les mateixes per falta de capacitat en cas que aquestes anaren necessàries".

  Tal com ha anunciat l'alcaldessa, Merche Galí, aquest migdia "del tancament de la planta de Vila-real no solament es beneficiaran els veïns d'aqueixa ciutat, sinó també la població d'Almassora en tant que evitarem que arriben fins ací els sorolls i aqueixes olors tan molestes per l'activitat d'aqueixa depuradora que ja no està en condicions de funcionar i que aconsegueixen el nostre terme municipal amb certa freqüència".

  A més, ha indicat aquesta part, "hem aconseguit que l'Entitat Pública de Sanejament e Aigües Residuals (EPSAR) reculla el compromís d'ampliar-la a llarg termini amb càrrec a la Generalitat Valenciana en cas que siga necessari per a atendre futurs creixements urbanístics, atés que el transvasament d'aigües suposarà que la planta d'Almassora treballe més després de la connexió amb Vila-real".

  Aquest punt passarà per despatx extraordinari en el ple del pròxim dilluns per a donar conformitat al conveni que ja compta amb la conformitat de l'Ajuntament de Vila-real i amb tots els informes favorables per a la seua autorització per part del Consell després que l'acord haja incorporat la clàusula sol·licitada des del consistori d'Almassora.

  L'aprovació es produeix més d'una dècada després que la Generalitat Valenciana anunciara a la redacció d'un projecte que posteriorment va decidir no executar per a garantir una solució definitiva. Amb un pressupost de licitació de 2,8 milions d'euros que assumirà l'Administració autonòmica, les obres posaran fi a les molèsties per olors que pateixen els residents en les zones pròximes al marge del riu a Almassora depenent de les condicions climatològiques.

  Els veïns de Darremur i la Vila seran els més beneficiats pel tancament de l'estació de Vila-real atés que en múltiples ocasions han reivindicat resoldre els sorolls i olors de la planta que funciona en la localitat veïna. "Aquest acord inicia el compte arrere d'aqueixes molèsties", ha considerat Galí.

  Pujar