24 d’octubre de 2019 24/10/19

Almassora recupera la seua fira flamenca

Almassora recupera la seua fira flamenca - (foto 1)

  El Recinte Fester d'Almassora acull hui la II Fira flamenca amb concentració de caballistas, exhibicions de ball i tres actuacions musicals en directe durant la vesprada. La indumentària pròpia d'aquesta cita ha pres la carpa durant tot el matí amb les demostracions de sevillanes i flamenc, que han reunit afeccionats i experts en el recinte.

  La regidora de Festes en funcions, Isladis Falcó, ha recordat que la proposta, que compta amb l'organització de Cavalls d’Almassora, va veure la llum l'any passat amb gran èxit de públic, per la qual cosa l'Ajuntament d'Almassora ha considerat oportú repetir la cita per a atendre la demanda. “Són moltes les persones que senten afecte en el nostre municipi per aquest tipus de música i cultura popular i aquesta és una possibilitat de gaudir de les arrels flamenques sense necessitat de desplaçar-se al sud”, ha assenyalat Falcó.

  La jornada ha començat a primera hora amb la concentració de cavallistes en la carpa i la pujada al paratge de Santa Quitèria per a compartir un esmorzar de germanor. Per part seua, en el Recinte Fester han sonat els primers compassos musicals a partir del migdia amb les demostracions de ball de les acadèmies participants.

  Fins a quatre centres han col·laborat amb les exhibicions del seu alumnat sobre l'escenari de la carpa. En aquesta ocasió han participat DeArte, de Jenny Marsó; Bougis Danse, amb Laura Vega; Clave y Compás, de Carolina Montilla; i Escola PR Moviments, amb Aida Lara. El públic ha valorat el lliurament i dedicació de professionals i alumnat perquè la jornada resultara un èxit.

  Sobre les 14 hores està prevista el menjar de germanor. Per a això, l'organització ha posat a la venda polseres a un preu únic de 15 euros que inclouen una ració de paella, una beguda i aperitiu. Després d'aquest recés per a recuperar forces, la vesprada i la nit quedaran reservades per a les actuacions dels tres grups contractats per a l'ocasió. L'accés a la carpa és gratuït durant tot el dia.

  Obriran la fira vespertina els locals DeAlma a les 16.30 hores. Dues hores més tard està prevista l'actuació de Rumba Sierra i, finalment, Mercedes García, ‘La Meligrana’, tancarà la jornada a partir de les 20.30 hores. “Entenem que és un cartell de primer nivell per a atendre un públic exigent, coneixedor d'aquesta música i fidel seguidor dels grups i cantants capdavanters”, segons Falcó.

  ocultar
  Almassora recupera la seua fira flamenca
  Pujar