elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora presenta en Fitur la seua APP Birding per a recórrer les Goles

Almassora presenta en Fitur la seua APP Birding per a recórrer les Goles
  • Galí i Trenco mostren en la fira internacional de Madrid l’eina virtual

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, acompanyada pel regidor de Turisme, Joan Antoni Trenco, ha presentat aquest matí en la Fira Internacional del Turisme (Fitur) l'APP Birding Almassora, creada per a recórrer les Goles de la localitat amb audioguia. L'exposició, inaugurada ahir en el recinte Ifema de Madrid, acull temes capdavanters com la tecnologia, la sostenibilitat o les destinacions turístiques intel·ligents.

Almassora acudeix per primera vegada a aquesta fira internacional després de la concessió de la primera bandera blava de la seua història per a la platja de Benafelí. El municipi defensarà en la mostra els atractius de ser una de les poques poblacions espanyoles que compta amb la desembocadura d'un riu, un jaciment arqueològic i un barri antic proclamat Bé d'Interés Cultural (BIC) com el de la Vila.

D'aquesta manera, els representants municipals han mostrat al públic la seua aposta per la incorporació de noves tecnologies per a aplicar-les al producte turístic d'Almassora. La creació tecnològica ofereix als visitants un recorregut per la desembocadura del Millars i facilita una audioguia perquè els usuaris no hagen de llegir la pantalla del dispositiu mentre visita les Goles, zona protegida pel seu alt valor ecològic.

L'eina, que permet un passeig pel Millars a un ‘clic’, ultima els detalls per a estar disponible també en els dispositius Apple, a més de la plataforma de descàrregues Play Store. L'APP mostra informació sobre les llacunes, les torres panoràmiques, l'observatori d'ocells, els panells informatius i l'àrea recreativa, així com les diferents rutes de la desembocadura i les seues variants per a ciclistes.

Almassora ha estructurat en aquest espai natural una activitat fonamentalment recreativa, de la qual exerceix com a amfitrió i prescriptor de l'observació d'ocells vinculada al sector turístic. Cal recordar que les Goles disposa de tres zones habilitades mitjançant torres, situades en punts estratègics per a la visualització d'ocells, a més de zones d'oci amb equipament de taules, sendes i ciclorrutes al costat de la platja.

L'aplicació també disposa de diferents apartats amb informació detallada de les espècies autòctones, algunes d'elles en perill d'extinció, agrupades per espais com a aigües obertes, canyars i fangs. Aquesta eina ofereix també so gravat en la zona per a situar al visitant coneixedor en albirament d'ocells, públic al qual desitja arribar el consistori amb el foment d'aquest turisme natural.

Finalment, l'alcaldessa ha destacat que “durant l'any i el pas de les estacions més de 200 espècies diferents d'ocells visiten les Goles, la proximitat de la mar també afavoreix l'aparició d'ocells marins”. “Els últims 16 quilòmetres del riu Millars abasten un total de 424 hectàrees que concentren un paradís ornitològic, a més la situació actual amb la pandèmia posa més en valor un espai natural únic a l'aire lliure”, ha afegit Galí.

Pujar