23 de setembre de 2020 23/9/20

Almassora lliura a l’Hospital Provincial 10.000 euros per a la recerca del cáncer de mama

Almassora lliura a l’Hospital Provincial 10.000 euros per a la recerca del cáncer de mama - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora lliura a l’Hospital Provincial 10.000 euros per a la recerca del cáncer de mama - (foto 2)
  Almassora lliura a l’Hospital Provincial 10.000 euros per a la recerca del cáncer de mama - (foto 3)

  Una enorme ‘marea’ rosa ha inundat aquest matí Almassora amb motiu de la I Marxa contra el càncer de mama. La caminada pel nucli urbà i al costat del riu Millars ha culminat amb el lliurament d'un xec per valor de 10.000 euros a la presidenta de la Fundació Li Cadó, Elvira Monferrer, i a l'equip directiu del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, encapçalat pel seu gerent, Joaquín Sanchís, que destinarà els recursos a la recerca genètica de la malaltia.

  La carrera ha començat passades les 10.30 hores amb el redoblament anunciador de Tambors de Passió, que han format un passadís per a acomiadar als més d'1.500 participants en aquesta primera marxa des de la plaça d'Espanya. Els patinadors dels clubs locals han obert el recorregut per Sant Lluís fins a arribar a l'extrem de la Vila al costat del Millars, en un passeig marcat pel sol i bona temperatura.

  Carros de bebè, xiquets, mascotes, ciclistes i caminantes han compartit cinc quilòmetres d'itinerari fins a arribar a la confluència amb la CV-18 i tornar en sentit oposat pel carrer Sant Jaume i l'avinguda José Ortiz, on la meta esperava als participants al costat del lloc de avituallamieno gestionat pels voluntaris de la Junta Local de Festes per al repartiment d'aigua i magdalenes donades per supermercats Consum per a recuperar forces.

  Pocs minuts després, l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha lliurat el xec per valor de 10.000 euros al gerent de l'hospital i la presidenta de Le Cadó. “Hem volgut que ens acompanyaren en aquest matí perquè pugueu veure que els diners que hem recaptat entre tots arriba a ells, que són els que millor sabran donar-li el millor ús, sense intermediaris”, ha comunicat Galí.

  Sobre l'escenari també han arreplegat els diners la resta de l'equip directiu de l'Hospital Provincial: la directora mèdica, Raquel Sales; la directora econòmica, Antonia Garrido; i la directora d'infermeria, Dolores Carbonell. A més, la doctora María Fonfría, investigadora encarregada de l'estudi sobre genètica del càncer de mama, ha explicat les claus de la seua labor, que ara continuarà gràcies a l'aportació econòmica d'Almassora.

  També la presidenta de l'Associació Cultural Taurina Aficionades Taurines d'Almassora, Susana Pons, ha lliurat un xec per valor de 500 euros amb la recaptació obtinguda a través de la venda de polseres solidàries. Galí ha agraït a totes les persones i empreses col·laboradores “que s'han bolcat en aquesta primera edició de la marxa que repetirem, sens dubte, el pròxim any”.

  Pujar