20 d’octubre de 2020 20/10/20

Almassora licita per 163.000 euros el nou sistema informàtic

Almassora licita per 163.000 euros el nou sistema informàtic - (foto 1)
  • Millorarà la seguretat i eficàcia de l’administració electrònica amb el 50% de FEDER

L'Ajuntament d'Almassora ha tret a concurs públic el subministrament informàtic per a substituir la infraestructura de procés i emmagatzematge existent i implementar nous reptes tecnològics d'administració electrònica, ciutat intel·ligent i nous serveis a la ciutadania. El contracte té un valor de 163.500 euros, un termini d'execució de quatre mesos i compta amb el 50% de finançament de la Unió Europea a través dels fons FEDER.

Entre els objectius que persegueix aquesta inversió, el departament de Noves Tecnologies destaca que la informació es trobe distribuïda en més d'una localització física (en edificis diferents), per a evitar així que avaries o problemes produïts per agents externs en un punt localitzat afecten el servei en la seua globalitat. D'igual forma, la nova infraestructura garantirà la cobertura necessària per a permetre l'accés a la informació i la capacitat de resposta de les aplicacions instal·lades a l'Ajuntament sense interrupcions.

Tal com indiquen els informàtics del departament que dirigeix María Luisa Renau, els subministraments, llicències i serveis inclosos en el contracte estan destinats a la millora tècnica del centre de processament de dades d'Ajuntament. Segons consideren, és “inevitable” renovar aquests elements i augmentar la capacitat de còmput, memòria i emmagatzematge per a garantir el bon funcionament dels serveis actuals i comptar amb capacitat de creixement suficient, ja que els continus canvis legislatius impulsen “més que mai” l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en les administracions.

D'aquesta manera, el nou sistema “hiperconvergent” dissenyat en seu municipal inclou la creació de dos centres de procesament de dades interconnectats perquè, si un falla per qualsevol motiu, tots els serveis passen a l'altre, de manera que el consistori evitarà les parades del servei. Així garanteix el servei 24 hores imprescindible en l'administració electrònica i, al mateix temps, suposa una garantia com a millora les còpies de seguretat i agilita la recuperació de dades amb fiabilitat.

A més, aquest sistema augmenta la capacitat de computació, un repte “important” atés que cada vegada l'Ajuntament incorpora més aplicacions actives i la resposta, tant a la ciutadania com al propi personal de l'administració, ha de ser la més òptima possible. D'igual forma, el consistori assegura futures ampliacions ja que els nous servidors estaran configurats per a ser escalables, és a dir, fàcilment ampliables.

Pujar