elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora inaugura les rutes combinades al jaciment i al museu del Torrelló

Almassora inaugura les rutes combinades al jaciment i al museu del Torrelló
  MÉS FOTOS
  Almassora inaugura les rutes combinades al jaciment i al museu del Torrelló - (foto 2)

  La Regidoria de Turisme i Patrimoni d'Almassora ha oferit aquest matí la primera ruta que uneix les visites teatralizadas al jaciment del Torrelló amb el museu homònim. D'aquesta manera, el públic podrà conéixer els esdeveniments que van envoltar la creació i successives repoblacions d'assentament i acostar-se a les costum dels antics habitants mitjançant les restes d'objectes domèstics i rituals albergats a la sala municipal.

  L'edil a càrrec de totes dues àrees, Amaya Gómez, ha celebrat el ple total aconseguit en aquesta primera jornada de celebració de les rutes i ha destacat que aquest producte “consolida l'oferta de turisme cultural i històric amb la qual completarem les activitats de naturalesa que permet desenvolupar l'entorn d'Almassora”.  La regidora també ha convidat el públic a aprofitar les dues següents visites programades per al 17 març i el 5 maig, a les quals podran inscriure's en la pròximes setmanes i de forma gratuïta a través de la web municipal. 

  El grup de visitants ha obert la jornada en les instal·lacions del Museu del Torrelló, on han recorregut les dues grans sales que custodien les restes trobades en el jaciment. Després d'una pausa per a l'esmorzar,  l'expedició ha arribat a l'assentament d'origen iber, on dos actors han explicat la distribució de les restes i han mostrat objectes per a ajudar a entendre com era la vida dels primers pobladors.

  Cal destacar que les obres recentment escomeses en el museu municipal han permés convertir  l'edifici en totalment accessible, després d'instal·lar un ascensor que comunica les tres plantes i de construir un bany adaptat. Així mateix, les últimes excavacions dutes a terme en el jaciment han permés rebaixar el monticle d'àrids de la principal entrada, per la qual cosa les restes del poblat han guanyat visibilitat i el públic podrà fer-se una idea de l'altura original de les construccions, originàries del segle V a. de C. 

  Més de 100.000 euros per a millorar del patrimoni local

  La inversions escomeses en matèria de millora del patrimoni local a Almassora al llarg dels últims mesos ascendeixen a 111.000 euros. Als prop de 48.000 aportats per la Conselleria de Cultura per a ampliar les excavacions i reforçar la senyalització i cartelleria del jaciment, cal sumar els 21.600 euros que la Regidoria de Patrimoni ha obtés de l'agència de turisme per a donar accessibilitat del museu. Aquest projecte ha sigut cofinançat amb 26.400 euros pel consistori, el qual ha invertit altres 15.000 en la reparació i pintat de la façana de l'històric edifici situat al carrer Major.

  Pujar