5 de desembre de 2020 5/12/20

Almassora implica les associacions veïnals en els pressupostos participatius de 2020

Almassora implica les associacions veïnals en els pressupostos participatius de 2020 - (foto 1)

  L'edil de Participació Ciutadana, Susanna Nicolau, va presentar durant l'últim Consell Municipal d'Associacions Veïnals el nou mètode de recollida de propostes dels  pressupostos participatius de 2020. D'aquesta manera, els col·lectius s'integren en el procés i podran tant realitzar propostes com incorporar-se a la comissió de selecció que es reunirà una vegada valorades les idees i de la qual, des de fa dues edicions, també formen part els grups polítics amb representació municipal.

  Segons els terminis establits per Participació Ciutadana, els col·lectius veïnals podran presentar propostes fins diumenge que ve 21 d'abril, tal com van acordar durant l'últim consell. Els suggeriments poden remetre's per correu electrònic o presentar-se mitjançant una instància en el Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC).

  Posteriorment, el 23 del mateix mes, el consistori obrirà un termini d'un mes perquè tota la ciutadania, a títol individual, presente les seues idees. Una vegada tancada la fase de recollida de propostes serà el personal tècnic municipal qui valore cada projecte i decidisca la seua viabilitat, abans d'elevar els projectes a la comissió de selecció, un òrgan que haurà de determinar la llista final quines actuacions eixiran a votació. L'avançament de la recollida de propostes permetrà al consistori comptar amb més marge per a l'estudi i valoració econòmica de les idees presentades.

  al recordar que durant la passada edició dels pressupostos participatius, l'Ajuntament d'Almassora va rebre 37 idees que van ser analitzades per a crear una llista final amb cinc projectes. De aquests últims, el que més suports va rebre va ser el d'aplicació de mesures per a millorar la seguretat viària en els camins Catalans i Om Blanc, amb 1.567 vots. Aquesta és una de les actuacions en la qual l'equip de govern ja ha començat a treballar i que ha rebut el vistiplau dels veïns, qui van conéixer fa unes setmanes el projecte final.

  El capítol pressupostari per a l'execució de les actuacions proposades per la ciutadania ascendeix en aquest 2019 a 200.000 euros. Amb aquest capital, el consistori també ampliarà les zones multiesportives a l'aire lliure, millorarà les voreres de l'avinguda Castelló i i instal·larà fonts en parcs i jardins públics, tal com van decidir les veïnes i els veïns del municipi.

  Pujar