25 d’octubre de 2020 25/10/20

Almassora gestiona amb la CHX la construcció del embarcador de piragües de Santa Quitèria

Almassora gestiona amb la CHX la construcció del embarcador de piragües de Santa Quitèria - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora tramita l'obtenció del permís per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per a crear un embarcador de piragües al costat del riu Millars, en el paratge de Santa Quitèria. La instal·lació tindrà finalment un moll d'accés al riu i tres contenidors, que faran la funció de naus de magatzematge per a les embarcacions.

  El projecte contempla també la pavimentació del camí d'accés a la instal·lació, en els marges de la qual crearan cunetes per a la canalització d'aigües pluvials. El consistori també construirà una solera i una bassa de desinfecció i tornarà a netejar la zona per a la instal·lació de tots aquests elements.

  Paral·lelament, la Secretaria municipal treballa en la redacció del conveni que l'Ajuntament d'Almassora subscriurà amb les comunitats de regants que integren la Junta d'Aigües de la Plana, propietària dels terrenys sobre els quals està projectada aquesta actuació. Fins al moment, el consistori ha pactat permisos temporals amb els regants per a regular l'accés puntual a l'espai però el nou text estarà orientat a obtenir un acord a llarg termini.

  El regidor d'Esports, Xavier Trenco, ha assegurat que la instal·lació contribuirà a "posar en valor aquest parc fluvial". L'edil ha avançat que l'embarcador farà que el paratge "tinga activitat durant tot l'any, perquè es convertisca en una espai d'oci i d'esport i, fins i tot, ens agradaria que arribara a ser un espai de recerca científica de les riberes dels rius".

  Cal recordar que el consistori ja va iniciar els treballs per a eliminar la vegetació de la zona el passat estiu, una actuació que va comptar amb el suport dels regants. L'esbrosse va servir per a descobrir les restes de l'antic Molí de Pedra (o Molí de Monserrat) que seran preservades en l'execució d'aquest projecte.

  A més, el Servei Esportiu Municipal col·labora amb el Club de Piragüisme Almassora en la realització de les activitats estivals en la platja del municipi, una iniciativa que "demostra el gran interès que hi ha en la localitat per aquest esport ja que cada estiu supera el centenar d'inscripcions", ha recordat Trenco. Gràcies a l'embarcador, la ciutadania podrà "gaudir d'aquest espai natural espectacular que tenim en el centre de la Plana", ha manifestat l'edil.

  Pujar