24 de novembre de 2020 24/11/20

Almassora encarrega un estudi de solucions a les inundacions de la Foia

Almassora encarrega un estudi de solucions a les inundacions de la Foia - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha encarregat un estudi de solucions de millora en la xarxa de clavegueram d'edificis residencials de la partida La Foia, situada al començament del carrer Sant Jaime i adjacents, per a atallar les inundacions que pateixen els habitatges. L'informe extern compta amb un pressupost de 7.925,50 euros destinat a estudiar les possibilitats d'intervenció en un districte amb problemes per a canalitzar l'aigua.

  Els resultats d'aquest informe arribaran a l'Ajuntament d'Almassora en la primera quinzena de maig. En aqueix moment els tècnics del departament d'Urbanisme valoraran les possibilitats d'actuació per a integrar-les en la redacció de la segona fase d'obres del carrer Sant Jaume. Serà en la segona quinzena de maig quan porten a terme la redacció final del tram, ja amb les modificacions que recomane la consultora en funció de les possibilitats d'èxit.

  La regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha destacat que l'encàrrec a una empresa externa establirà la situació real de la xarxa i les possibilitats d'actuació per a posar fi a les dificultats per a l'evacuació de l'aigua. “En el seu moment contactem amb els residents per a traslladar-los nostra intenció d'aprofitar les obres de Sant Jaume, sempre que siga possible, per a posar fi al seu problema i aquest estudi és el primer pas”, segons Martinavarro.

  Cal recordar que la segona fase de la reforma compta amb un pressupost de 220.000 euros que continuarà la intervenció executada en 2016. El nou bulevard permetrà habilitar el primer tram de via ciclista en aquest carrer, un espai que es convertirà en circuit per a bicicletes amb connexió cap a Boqueres i els accessos a Castelló i Borriana en el futur.

  El pressupost de 2017 també compta amb una partida de 110.000 euros per a la tercera fase de les obres, entre els carrers Dos de Maig i Verge de Gràcia, que s'executarà en paral·lel a la segona fase. D'aquesta forma, la suma de la intervenció en Sant Jaume aconseguirà els 455.000 euros en finalitzar l'any.

  Aquest còmput inclou la inversió de 125.000 euros en 2016 que els seus resultats ja són visibles entre els carrers Albocàsser i Dos de Maig. Els usuaris disposen ara d'una vorera de 2,20 metres. El conjunt de la reforma suposarà l'ampliació d'espais per a vianants i ciclistes i contribuirà a reduir la velocitat del tràfic.

   

  Pujar