elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora contracta a 45 peons per a la neteja agrícola a l’estiu

Almassora contracta a 45 peons per a la neteja agrícola a l’estiu
  • El cost supera els 66.000 euros i se suma als 17 llocs del Pla d’Ocupació

L'Ajuntament d'Almassora ha iniciat el procés per a la contractació de 45 treballadors agrícoles per a la neteja de camins, séquies i escolaments del terme municipal. El pressupost de la subvenció sol·licitada al SEPE ascendeix a 66.429,68 euros per al desenvolupament de les funcions durant el mes de juliol.

La contractació permetrà incorporar al mercat laboral a 45 treballadors desocupats amb la categoria professional de peó per a pal·liar l'atur estacional que es produeix en el sector agrícola, amb campanyes de recol·lecció de cítrics cada vegada més curtes. Per a això, els aspirants han d'haver estat registrats almenys tres mesos de l'últim any en el sistema especial agrari, que poden acreditar mitjançant vida laboral, tres nòmines o cupons.

Esbrossaran i netejaran els camins Benafelí, la Mar, Vora Riu, Els Clots, Pla de Museros, Om Blanch, la Ratlla, Hostalassos, Reial de Borriol, Vora Rambla, Fons, Segadors, Doblons, Caminàs de la Palmera, Caminàs de Barros, Musclera, de la Gasulla, Marjalet, del Pilar, la Mitgera, Catalans, Els Lladres, així com les travessies Sant Antoni, Collantes i Sant Josep, els marges de la CV-10, CV-18 i AP-7 i, a més, els escolaments de la Mitgera, Pitillo, Pedregalos, Salset, Ortega, d'Irun i d'Ortiz.

Tal com indica la memòria redactada pel departament d'Ocupació, en els camins i séquies del terme rural han crescut varietat d'espècies vegetals, sediments produïts per l'activitat humana i del propi reg i desaprofitaments de l'activitat agrícola que precisen d'una ràpida actuació.

“L'objectiu és realitzar una actuació de neteja sobre tots els camins i séquies, que permeta un millor drenatge i que afavorisca una adequada evacuació d'aigües pluvials i de reg sobrant”, segons l'informe municipal. D'aquesta manera, la neteja es realitzarà amb mitjans manuals en ribes i vorals dels camins, així com del fons de séquies amb retirada d'elements vegetals, sediments i altres desaprofitaments, càrrega i transport a abocador.

Pla d'Ocupació

La contractació dels peons agrícoles se suma als altres 17 llocs del Pla d'Ocupació que cobrirà en els pròxims dies el consistori, una vegada finalitzades les entrevistes als més de 130 aspirants. En aquest cas, els treballadors rebran un salari brut de 1.140,07 euros en el cas de peons, ordenances, telefonistes i subalterns, mentre que els oficials de primera obtindran un salari brut de 1.221,28 euros. L'horari de treball serà de 37,5 hores setmanals repartides segons necessitats del servei i la borsa d'ocupació derivada d'aquest pla estarà en vigor fins al 31 de desembre de 2020.

Pujar