20 de setembre de 2020 20/9/20

Almassora consensuarà el projecte del passeig marítim amb el veïnat

Almassora consensuarà el projecte del passeig marítim amb el veïnat - (foto 1)

  L'equip de govern d'Almassora consensuarà el projecte del passeig marítim amb els residents de la costa, a través de les associacions de veïns, per a elevar una petició conjunta al Ministeri de Medi Ambient. Així ho han convingut els representants que han acudit aquest matí a la reunió de la comissió de seguiment en el consistori local.

  És la valoració que ha fet l'alcaldessa, Merche Galí, en concloure la trobada en la qual han participat representants el cap d'obres del Servei Provincial de Costes, Leonardo Monzonís, i el responsable del servei, Fernando Pérez, a més dels portaveus de les tres associacions de veïns de la platja i de tots els grups polítics amb representació en l'Ajuntament.

  En aquest sentit, Costas ha instat als participants a modernitzar el projecte redactat una dècada arrere per a decidir el model de futur d'aquest espai, per la qual cosa representants polítics i veïnals s'han emplaçat a una nova reunió en la qual traçar les característiques d'una actuació en la qual participaran activament Pla de la Torre, Amics de la Mar i l'associació Platja d'Almassora.

  Les condicions del districte marítim han millorat amb les obres de defensa però també amb el canvi de traçat del vial, encara que queden actuacions definitives com l'obertura completa de la segona línia de platja a la circulació. Açò, i la negativa de les parts a la reculada de la carretera del mur per a evitar afecció sobre habitatges i terrasses, serà definitiu per a triar el model de passeig del futur.

  L'equip de govern ha traslladat la seua pretensió de prioritzar a vianants i ciclistes enfront del tràfic rodat i facilitar la convivència de tots ells sense riscos per a la seguretat en una platja “tranquil·la i familiar que encara podem millorar molt estèticament i quant a serveis”, segons la primera edil.

  Obres de defensa

  D'altra banda, els representants de Costas han analitzat el comportament del mar després de les obres de defensa i regeneració de Benafelí, que de moment no han provocat inundacions en els trams més afectats històricament. No en va, s'han compromès a mantenir el seguiment i a realitzar aportacions d'arena abans de l'estiu per a consolidar la zona abans de la temporada de bany. Aquesta part tampoc descarta millores en espigons en funció de l'evolució de l'assentament de les obres.

   

  Pujar