12 de novembre de 2019 12/11/19

Almassora celebra el Debat sobre l'Estat del Municipi amb la pressió fiscal més baixa des de 2010

Almassora celebra el Debat sobre l'Estat del Municipi amb la pressió fiscal més baixa des de 2010 - (foto 1)
  • Galí presidirà la seua primera sessió de control el divendres a les 12 hores

L'Ajuntament d'Almassora celebrarà aquest divendres el Debat sobre l'Estat del Municipi, sessió de control que el consistori celebra des de 2016 després de l'aprovació a l'octubre de 2015 de l'ordenança de transparència, accés a la informació, reutilització i participació ciutadana. En aquest ple extraordinari l'equip de govern mostrarà l'evolució favorable de les arques municipals, que han permès situar la pressió fiscal en les xifres més baixes des de 2010.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, presidirà per primera vegada aquesta sessió, que se celebrarà a les 12 hores, en la qual destacarà el descens dels ingressos fiscals per habitant, "que se situen fins i tot per sota de les xifres reconegudes durant la crisi econòmica i els anys posteriors". Així, el consistori va arribar a cobrar 609,66 euros per veí en 2011, més de 660 en 2013 o 708,84 euros en 2012.

"Les dades no enganyen i així els elevarem al ple del divendres per a rendir comptes d'una gestió més social que la que estàvem acostumats en legislatures anteriors", ha assenyalat Galí en roda de premsa, i ha incidit que, segons les xifres facilitades per la intervenció municipal, "es demostra una voluntat per alleujar l'economia domèstica". Aquesta gràfica confirma que un veí d'Almassora pagava 159 euros més fa cinc anys que en l'actualitat.

A més, la munícep ha reiterat l'aposta per la transparència a través d'aquest monogràfic que se celebra durant el primer semestre de cada any i en el qual únicament té cabuda aquest punt. La seua defensa de la gestió municipal obrirà la sessió, que continuarà amb la intervenció de cada portaveu a través de torns de 15 minuts. En cas de sol·licitar-ho, els regidors portaveus disposaran d'un segon torn, que finalitzarà de nou amb la intervenció de l'Alcaldia.

"És la millor oportunitat per a mostrar els avanços i també una forma que l'oposició puga fiscalitzar el nostre treball, situació que no es produïa anteriorment perquè no comptàvem amb aquesta ordenança ni la figura del debat sobre l'Estat del Municipi", ha defensat l'alcaldessa. El text aprovat durant la seua etapa com a regidora de Participació Ciutadana regula a través d'11 capítols l'accés a la informació i el dret del veïnat a formar part dels assumptes municipals.

ocultar
Almassora celebra el Debat sobre l'Estat del Municipi amb la pressió fiscal més baixa des de 2010
Pujar