21 de febrer de 2020 21/2/20

Almassora assegura el manteniment del Camí la Mar després del pas dels camions de les obres de regeneració

Almassora assegura el manteniment del Camí la Mar després del pas dels camions de les obres de regeneració - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha assegurat el manteniment del Camí la Mar quan finalitze el pas de camions que transportaran àrids fins a la costa per a culminar l'obres de regeneració. Tal com va acordar amb l'executiu municipal, l'empresa concessionària del projecte, Vies i Construccions S. A., ha dipositat una fiança de 35.000 euros i s'ha compromès per escrit a “reposar els desperfectes que pogueren ocasionar-se pel pas continuat de vehicles pesats vinculats a l'execució de les obres”.

  La garantia de reparació afecta a la CV-1840 (Camí la Mar) i a la CV-1640 (passeig Marítim), els dos vials pels quals circularan els camions. En aquest sentit, l'empresa ha confirmat que, a pesar que els vehicles ja han començat el transport, el trànsit s'intensificarà a partir de la setmana vinent. Des d'aqueix moment, i fins al 15 de juliol, un comboi de cinc camions circularà en direcció a la platja, descarregarà, i tornarà a la pedrera. Aquest cicle es repetirà cada dues hores fins a les 18.00 i es farà de manera agrupada per a evitar ralentir el tràfic.

  “Esperem que, tal com va assegurar Costes, aquesta intensificació de l'activitat en l'execució del projecte permeta seguir avançant a bon ritme en la construcció de les esculleres, que la platja d'Almassora isca beneficiada i que tots els residents puguen gaudir de les costa que el municipi mereix tenir”, ha manifestat la regidora de Platges, Amaya Gómez.  L'edil ha assegurat que “agraïm enormement la col·laboració dels representants dels col·lectius veïnals, que ens han mostrat la seua conformitat amb la continuïtat de les obres fins al 15 de juliol perquè l'empresa adjudicatària puga avançar els màxim possible”.

  Segons va confirmar el servei provincial setmanes arrere, els treballs de construcció de les dues esculleres situades en la platja de Benafelí (enfront dels carrers Mestral i Tramuntana) abans de l'aturada estival. En aquest temps, els operaris han reconstruït la part emergida de l'escullera de Mestral, parcialment destruïda els temporals. Similars van ser els danys sobre l'espigó de Tramuntana, que també està sent reconstruït actualment.

  Cal recordar que, d'acord amb la normativa, la circulació de vehicles de més de 15 tones en el districte marítim estarà prohibida entre l'1 de juliol i el 31 d'agost. Per aqueix motiu, el bàndol emès per l'alcaldessa, Merche Galí, especifica que l'Ajuntament d'Almassora autoritza expressament el tràfic dels camions vinculats a la regeneració. Així mateix, i per a garantir el descans dels veïns en aquest període, les activitats de construcció i reforma només podran dur-se a terme de 8.00 del matí a 20.00 de la vesprada de dilluns a divendres no festius.

  Pujar