20 de gener de 2021 20/1/21

Almassora aprova el seu primer Pla Anual de Contractació

Almassora aprova el seu primer Pla Anual de Contractació - (foto 1)
  • Evitarà l’acumulació de licitacions i preveurà el venciment de terminis

El ple de l'Ajuntament d'Almassora ha aprovat aquesta setmana el seu Pla Anual de Contractació, un instrument de nova incorporació en la gestió municipal que sorgeix per a millorar la planificació i evitar el col·lapse dels departaments implicats. En últim terme, la ciutadania serà la beneficiada de l'aprovació d'aquest document en rebre un millor servei per part de l'administració més pròxima.

La publicació del pla té dos propòsits fonamentals: planificar adequadament la contractació de l'Ajuntament durant l'exercici següent en proporcionar-li un instrument centralitzat per a advertir amb antelació de les dates de venciment dels contractes i de l'acumulació de licitacions en lapses curts de temps i, d'altra banda, detectar a temps deficiències en el disseny inicial dels contractes, com la definició del seu objecte, el càlcul del valor estimat o l'establiment de la seua duració.

En publicar el pla, a més, el consistori fomenta la concurrència de les empreses interessades, fent pública, amb gran antelació, l'activitat contractual que desenvoluparà l'ajuntament durant l'exercici següent. Segons indica l'informe de Secretaria, la consecució d'aquest propòsit es reforçarà enllaçant les diferents contractacions contingudes en el pla a un espai en la seu electrònica municipal que albergarà aquells avanços o documents preparatoris dels quals dispose l'Ajuntament abans de convocar formalment la licitació.

Quant a la temporalització, els diferents departaments han calculat que el 43% dels contractes subjectes a licitació pública que té previstos l'Ajuntament durant 2020 es licitarà entre els mesos de març i maig. Aquesta acumulació d'expedients durant aqueix lapse de temps pot provocar que s'incomplisca la temporalització prevista. Per a evitar aquests efectes adversos fruit de la impossibilitat de complir amb la previsió, gràcies a aquest pla l'Ajuntament ja sap que hauria d'anticipar-se examinant quines licitacions poden ser avançades o retardades als mesos de febrer i juny, període en el qual espera tramitar menys procediments.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, va aprofitar la seua intervenció després de l'aprovació del punt durant el ple ordinari per a agrair als departaments de Secretaria i Contractació l'esforç realitzat, sobretot després de l'increment del volum de treball per la reforma de la Llei de Contractació del Sector Públic i la gestió de les subvencions FEDER de la Unió Europea i el pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

Pujar