elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP aconsegueix en Almassora que el PSOE escolte als citricultors que ignora en el 'cotonet'

El PP aconsegueix en Almassora que el PSOE escolte als citricultors que ignora en el 'cotonet'
  • La demanda de tractaments alternatius als biocides fins que estos siguen eficaços “ha de ser assumida perquè correm el riscde destruir el campo”, afirma Claramonte

El Partit Popular d'Almassora ha aconseguit aprovar la seua iniciativa en defensa de tractaments alternatius als biocides per a tractar la plaga del 'cotonet' que afecta la citricultura fins que aquests siguen eficaces. “Estem a favor dels biocides, de tractaments ecològics. Però portem tres anys sense que s'haja aconseguit l'eficàcia deguda. I el camp està en risc d'acabar en coma per la ineficàcia d'uns governants entossudits a aplicar tractaments que sens dubte no són eficaços”.

Des del PP, José Claramonte, regidor del grup municipal, ha fet una defensa del sector agrícola “que és base econòmica al nostre poble” per a aconseguir la unanimitat a una iniciativa que “defensa als qui es deixen la vida en el camp”. La proposta, “que esperem que siga atesa pel Consell i s'apliquen solucions eficaces a aquesta plaga que ens tenalla des de fa anys”, part de la necessitat d'escoltar “ agricultors, sindicats i tècnics per a véncer al 'cotonet' per a garantir futur i oportunitats a les milers de famílies que viuen de la terra”.

Per a Claramonte, “el PSOE ha partit d'un error de base que és ignorar als qui més saben d'aquest tema”. “Ha negat l'ús de metil colpirifos perquè es tracta de fitosanitaris i, no obstant això, permet l'entrada de fruita de tercers països tractada precisament amb aquest químic”. I, finalment, el que resulta més sagnant, “és que Europa ha permés l'ús extraordinari i puntual d'aquests tractaments i països com Itàlia els han utilitzats mentre Espanya continua negant la seua aplicació”.

El regidor del PP a Almassora ha reivindicat “la veu dels qui més saben” perquè “d'una escolta activa aprenguem i apliquem aquells tractaments que ens ajuden a salvar la pròxima collita. Perquè el que no té sentit és portar a la ruïna als nostres agricultors per l'obstinació de dos partits a vetar l'ús de fitosanitaris. Biocides sí, però quan siguen igual d'eficaços que els metil colpirifos. Ens va el manteniment de milers de famílies en això”, ha conclòs Claramonte.

Pujar