4 d’agost de 2020 4/8/20

Una regidora de Podemos a Alacant titlla de “micromachismo” l'ús de l'aire condicionat

Vanessa Romero, regidora de Podemos a Alacant
Vanessa Romero, regidora de Podemos a Alacant
  • Durant el ple municipal, l'edil va manifestar a l'alcalde la baixa temperatura que es registrava a la sala

En l'instant abans que Vanessa Romero, regidora d'Unides Podemos a l'Ajuntament d'Alacant, començara el seu discurs sobre el Pla d'Igualtat en el consistori, va ocórrer una cosa inèdita en el ple. Romero va verbalitzar “que estiguem ara passant fred nosaltres és un micromachismo”, en referència al fet que, segons ella, a la sala de plens es registrava una temperatura baixa per l'ús de l'aire condicionat.

La unió de l'aparell refrigerador amb el masclisme va xocar, com menys, als presents en el ple municipal, que no donaven crèdit a les paraules de la regidora de Podemos. Tant és així que fins i tot l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, del Partit Popular, va preguntar a Romero si el que acabava de dir es tractava d'una “broma”. Res més lluny de la realitat, el primer edil de la corporació alacantina va rebre per part de Romero la reafirmació de totes les paraules que havia dit anteriorment. De fet, la regidora de Podemos va seguir amb la seua argumentació i va afegir que “l'estàndard dels 24 o 27 graus de confort va ser establit en els anys seixanta i es va prendre com a referència a un home d'uns 40 anys i setanta quilos de pes, és per això que comentava això, mentre que el de les dones sol ser tres graus per damunt; tal vegada siga moment d'actualitzar-ho”.

Llocs a haver d'abordar aquest tema, Barcala va replicar a la regidora i va llançar una proposta: “seria més fàcil demanar que es lleve l'aire condicionat i suem tots en igualtat en lloc de fer referències al micromachismo”.

L'acusació de micromachismo cap a la utilització de l'aire condicionat a la sala de plens de l'Ajuntament d'Alacant no va ser entesa per la majoria dels presents, que no trobaven cap relació entre totes dues terminologies. La situació va ser tan cridanera que fins i tot es va viralitzar a través de les xarxes socials tant dels ciutadans com d'algun polític, atònits tots davant l'ocorregut.

Pujar