elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reciclatge solidari: 1.200 famílies d'Alacant amb necessitats es beneficien de la campanya 'Quilo per aliments'

Reciclatge solidari: 1.200 famílies d'Alacant amb necessitats es beneficien de la campanya 'Quilo per aliments'
  • En els 15 dies de la campanya solidària s'han arreplegat 4.240 quilos d'envasos de vidre en els sis contenidors habilitats a la ciutat

La solidaritat demostrada pels alacantins amb el reciclatge del vidre ha permès arreplegar un total de 4.240 quilos en els sis contenidors habilitats a la ciutat dins de la campanya ‘Quilo per aliments’. La iniciativa impulsada per Ecovidrio en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alacant es traduirà en 8.500 racions de menjar amb la qual atendre unes 1.200 famílies que travessen necessitats per la pandèmia del COVID i que seran distribuïts pel Banc d'Aliments.

El regidor de Medi Ambient, Manuel Villar, ha ressaltat “la importància de reciclar per a col·laborar amb la sostenibilitat del planeta i de manera especial en campanyes com aquesta solidària i dirigida a atendre les necessitats de les famílies que els estan passant pitjor en aquesta pandèmia i en dates tan assenyalades com són les de Nadal”.

La campanya, que s'ha dut a terme entre l'1 i el 15 de desembre de 2020, animava a tots els ciutadans de la ciutat d'Alacant a depositar la major quantitat possible de residus d'envasos de vidre en els 6 contenidors habilitats amb la imatge de campanya.

Gràcies al compromís dels alacantins amb el reciclatge de vidre, s'ha arreplegat un total de 4.240 quilos de vidre en els contenidors habilitats. Ecovidrio ha transformat aquesta quantitat en quilos d'aliments per a ajudar als més necessitats. En total 8.500 racions de menjar.

Beneficis mediambientals

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació, s'estalvia energia i evitem el creixement dels abocadors.

Dades a Alacant

Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants de la ciutat d'Alacant van reciclar un total de 5.882 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 17,6 kg.

Respecte a la taxa de contenerización, Alacant se situa amb una mitjana de 252 habitants per contenidor, comptant amb un total de 1.327 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

Pujar