21 de novembre de 2019 21/11/19

Luis Barcala (PP Alacant): “L'any de govern del Partit Popular hem retornat la normalitat a l'Ajuntament”

Luis Barcala (PP Alacant): “L'any de govern del Partit Popular hem retornat la normalitat a l'Ajuntament” - (foto 1)

  ENTRADILLA: Luis Barcala governa Alacant des de fa un any, quan l'alcalde socialista. Gabriel Echávarri, va renunciar i l'Alcaldia va recaure en la llista més votada. El pròxim 26 de maig Barcala es presenta per a tornar a liderar l'Ajuntament de la capital alacantina. Amb motiu de les eleccions municipals, el popular ha parlat amb elperiodic.com per a explicar les seues principals propostes i fer una valoració de la legislatura que el diumenge arriba a la seua fi.

  PREGUNTA. Quina valoració fa d'aquesta legislatura?

  RESPOSTA. Els primers tres anys van ser un vertader desastre. El govern tripartit, format pel PSOE, *Guanyar (Podemos i EU) i Compromís, va convertir l'Ajuntament d'Alacant en el seu camp de batalla. Tots els matins ens despertàvem amb un sobresalt nou, una nova batussa. Els regidors del tripartit es van oblidar d'Alacant des del moment en què van agarrar el bastó de comandament municipal. La ciutat va estar paralitzada tres anys, amb expedients guardats en els calaixos, sense inversions i amb una desorientació general a l'Ajuntament. Ells mateixos van rebentar el tripartit i l'alcalde socialista va haver d'anar-se imputat en dos processos judicials. Un vertader desastre per a la ciutat, un despropòsit.

  L'any de govern del Partit Popular hem retornat la normalitat institucional a l'Ajuntament d'Alacant i hem treballat amb il·lusió i determinació per a solucionar les necessitats dels alacantins i alacantines. Hem desbloquejat projectes importants per a la ciutat, hem millorat la neteja i hem baixat l'IBI i altres impostos municipals. A més, vam posar en marxa un complet pla d'obres per a millorar els carrers i els parcs dels barris. I desbloquegem les llicències d'obres i obertures que el tripartit tenia guardades en un calaix. Hem sigut capaços amb huit regidors de desbloquejar el Pla d'Ajust i d'aprovar els pressupostos.

  P. Tot apunta al fet que els pactes seran necessaris després del 26 de maig. Estaria disposat a crear una aliança amb Vox i Ciutadans?

  R. El Partit Popular d'Alacant es presenta a les eleccions municipals amb la convicció que les guanyarà i que governarà sense necessitat de pactes. Hem governat un any amb sol huit regidors d'un Ajuntament de 29, i amb diàleg, treball i consens es pot fer, i ho farem.

  P. Com creu que ha de canviar la ciutat en aquests quatre anys?

  R. Entrem en una nova dècada i el Partit Popular establirà les bases del que ha de ser Alacant, una ciutat innovadora i oberta a les tecnologies, amb espais per al desenvolupament de la nova economia. És el nostre projecte ‘Alacant Futura’. Farem confluir a les diferents administracions, universitats, institucions, organitzacions empresarials i tots els actors públics i privats, per a generar la ciutat de la dècada vinent, que crearà milers d'ocupacions en la nova economia. 

  P. Quines són les principals preocupacions dels veïns d'Alacant?

  R. Sens dubte la neteja es troba entre les seues principals preocupacions. I per a nosaltres també ho és. Objectivament la ciutat està més neta ara que fa un any, quan vam accedir al Govern a l'Ajuntament d'Alacant. Reorganitzem els recursos i espremem la contracta municipal al màxim. Hem reduït a la meitat els terminis d'aigualeig i escombratge, i hem augmentat la periodicitat del pas de les màquines. Es neteja el doble que fa un any. A més, hem activat plans de xoc per a netejar a fons els barris d'Alacant i programes específics de neteja en Fogueres, Carnestoltes i la resta de festes.

  P. El turisme és un dels principals motors d'Alacant. Quines propostes porten en el seu programa per a desenvolupar-lo?

  R. Alacant és una ciutat turística i una part important de la gestió municipal ha d'anar encaminada a contribuir al seu desenvolupament i a donar suport al sector empresarial i als treballadors. Elevarem a primer pla de la gestió municipal el Turisme amb la creació d'un Consell Local per a impulsar un sector que genera el 22% del Producte Interior Brut (PIB) de la ciutat. Millorarem els accessos al Castell de Santa Bàrbara i crearem sòl dotacional amb el desenvolupament d'un nou Pla General per a augmentar la planta hotelera d'Alacant. A més, millorarem els serveis per a impulsar que Alacant siga port d'eixida de cada vegada més creuers. La gastronomia és un dels principals atractius i reclams de la ciutat i continuarem impulsant-la i promocionant-la. Al mateix temps traçarem un pla per a intensificar la celebració de congressos i reunions d'empresa a la ciutat. 

  P. Les festes, com les Fogueres, també són un eix principal d'Alacant. Quines mesures adoptaran per a fomentar-les?

  R. Elaborarem una Ordenança reguladora dels permisos d'instal·lació i funcionament de desfilades, barraques i espais destinats a les festes alacantines. Tractarem així de facilitar a totes les entitats festeres la tramitació burocràtica dels permisos i generar una millor convivència entre les festes i la ciutadania. Les festes juguen un paper de primer ordre en l'economia de la ciutat i són un vertader reclam turístic.

  Crearem programes d'ajudes econòmiques a les entitats festeres prevalent els criteris de participació i impulsarem l'associacionisme fester. Realitzarem accions de ‘street màrqueting’ a nivell nacional i internacional per a promocionar les festes alacantines. I posarem en marxa un calendari fester anual que inclourà totes les festes dels barris de la ciutat i de les partides. Impulsarem que els *Fogueres siguen designades per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. I millorarem el desembarcament de les festes de Moros i Cristians a la Platja del Postiguet, perquè és a l'estiu i Alacant està plena de turistes. 

  P. Quina són la resta de principals propostes del seu programa?

  R. La creació d'ocupació és un dels eixos del nostre programa per als pròxims quatre anys. La millor política social és la generació d'ocupació. El Partit Popular posarà en marxa des de l'Ajuntament d'Alacant un Pla de Xoc d'Ocupació Juvenil destinada a joves de 16 a 29 anys. Aquest Pla s'activarà des de l'Agència de Desenvolupament Local d'Alacant i anirà destinat als joves que en aquests moments no estan ni estudiant ni treballant. Impulsarem un pla global de reurbanització dels barris d'Alacant per a millorar els carrers, il·luminació, parcs i instal·lacions infantils i esportives.

  Posarem en marxa ja una millora de les freqüències de les línies d'autobús, crearem una nova i posarem en marxa una línia circular que connectarà la platja de Sant Joan, la Albufereta i el Cap de l'Horta amb l'Hospital de Sant Joan. Durem a terme un Pla d'Actuació Comercial a la ciutat i tornarem a baixar l'IBI i altres impostos municipals. En el pla social aprovarem un Pla d'Inclusió Social i en l'educatiu continuarem impulsant el districte únic perquè donem suport a la llibertat de les famílies a triar el centre educatiu per als seus fills, i reclamarem a la Generalitat la construcció dels col·legis i instituts que necessita la ciutat, especialment a la platja de Sant Joan. Continuarem adoptant mesures per a lluitar contra el botelló i conciliar el dret a l'oci amb el descans dels veïns. Ampliarem les zones verdes de la ciutat, amb el desenvolupament del Parc Central i la potenciació dels ‘pulmons verds’ de la Muntanya Tossal, Benacantil, Serra Grosa, Muntanya Orgegia, Cap de l'Horta i Illa de Tabarca. En el pla cultural, entre altres mesures, crearem un gran espai cultural i museístic en l'edifici de la Comandància de la Guàrdia Civil, una vegada quede alliberat per a ús.

  P. Com convenceria als lectors que votaren al Partit Popular el pròxim 26 de maig?

  R. El Partit Popular és l'únic que pot garantir l'estabilitat a l'Ajuntament i el progrés d'Alacant. En aquest últim any hem demostrat capacitat per a gestionar la ciutat després del desastre del pacte del PSOE, Guanyar i Compromís. I ho hem fet amb diàleg i molt treball. Un nou tripartit o un pacte PSOE-Ciutadans tornaria a paralitzar la ciutat i a portar a l'Ajuntament a la desorientació. Ens juguem el futur dels pròxims anys. L'Ajuntament necessita persones preparades, amb idees i amb una provada capacitat de gestió. Ens trobem en l'inici d'un profund canvi econòmic, social i cultural i el Partit Popular vol liderar-lo des de l'Ajuntament amb treball i honestedat. I ho farem amb il·lusió, amb il·lusió per Alacant.

  ocultar
  Luis Barcala (PP Alacant): “L'any de govern del Partit Popular hem retornat la normalitat a l'Ajuntament”
  Pujar