elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Fogueres d'Alacant 2021 calfen motors sota l'amenaça de la pandèmia

Les Fogueres d'Alacant 2021 calfen motors sota l'amenaça de la pandèmia
  • Els festers han aprovat l'avanç d'actes de l'any que estarà condicionat a la crisi sanitària

La Federació dels Fogueres de Sant Joan ha realitzat hui l'assemblea d'obertura de l'exercici 2020-2021. L'assemblea, que s'ha realitzat per primera vegada de manera telemàtica, ha comptat amb 104 associacions assistents.

Els foguerers i barraquers han aprovat l'avanç d'actes per a enguany que, en paraules de la presidenta de la Federació dels Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco Marín: “està supeditat i condicionat a l'escenari que s'establisca en aqueixes dates. És una declaració d'intencions que defensarem, preparant-nos per a dur-la a terme amb les menors variacions possibles i en les millors condicions que la situació ens permeta.

Sempre prioritzant aquells actes necessaris per a arribar a juny havent complit el cicle pel qual es regeix la nostra festa". Entre les dates anunciades destaquen el concert del Foguerer infantil el 31 de gener en el ADDA o la celebració del certamen de teatre en les Cigarreras el mes de febrer. Les candidates reprendran l'activitat en 2021 per a poder celebrar les eleccions de les belleses del foc d’Alacant el 16 i 17 d'abril.

Prèviament, el 26 i 27 de març, seran les tradicionals gales del port, i les xiquetes, que no van poder gaudir de les seues convivències pel confinament, les tindran a la fi de febrer. La proclamació de les belleses del foc es realitzarà o en el Teatre Principal o en la Plaça de l'Ajuntament, segons marquen els protocols de les autoritats sanitàries. Serà el mes de maig.

Les festes de Fogueres començaran el pregó el 4 de juny i s'han previst les desfilades oficials: desfilada del ninot, entrada de bandes, ofrena de flors o desfilada folklòrica. Tot això, supeditat igualment a les restriccions sanitàries.

Com a novetat la Federació realitzarà un homenatge a les belleses i dames de les comissions el 30 de maig. També ha sigut aprovat el pressupost per a aquest exercici, un pressupost, que igual que l'avanç d'actes, està supeditat a l'evolució de la pandèmia i la realització d'els uns o els altres actes.

La Federació estima que si es porta avant tot el planificat hi haurà uns ingressos de 569.176,49 € i unes despeses del mateix import. L'edat de les candidates infantils d'enguany, 2021, ha sigut un altre dels punts a tractar. S'ha decidit que les xiquetes que tingueren l'edat per a ser candidates el passat exercici podran continuar optant enguany, independentment del que marca el reglament.

Més endavant es crearà una comissió de treball per a estudiar aquest punt per a anys esdevenidors amb la finalitat que l'exercici en blanc no afecte les futures candidates infantils.

A més, s'han aprovat canvis en l'organigrama de la Federació: Sara González serà la nova interventora; Guillermo Guadalcazar el delegat de joventut i Pablo Alcaraz, el delegat de gestió i formació. L'assessora de secretària serà Mª Eulalia García i l'assessora d'economia, Lourdes Navarro. Han causat baixa, per qüestions laborals, la delegada de joventut, Sandra Bermúdez i la interventora, Eva Fenoll.

Pujar