elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El director de l’Institut Nacional de Bioinformàtica parlarà de computació i salut en la Seu Ciutat d’Alacant

El director de l’Institut Nacional de Bioinformàtica parlarà de computació i salut en la Seu Ciutat d’Alacant
  • L’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu organitza aquesta trobada amb Alfonso Valencia, també director del Departament de Ciències de la Vida del Barcelona Supercomputing Center

  • L’investigador presentarà en la seua ponència nous mètodes computacionals amb aplicacions mèdiques

 

L’aplicació a problemes mèdics centra gran part de les investigacions més recents a les quals s'encamina la biologia computacional o bioinformàtica. Aquest nou camp d’investigació ha centrat el treball investigador d’Alfonso Valencia, director de l'Institut Nacional de Bioinformàtica i director del Departament de Ciències de la Vida del Barcelona Supercomputing Center, qui serà el protagonista d’una nova sessió de l'Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Ciutat d’Alacant.

Valencia parlarà de computació i salut en les instal·lacions de la Seu de Ramón y Cajal, 4, dimecres que ve, 24 de maig, a les 19 hores. Virgilio Gilart, director de l’Escola Politècnica de la Universitat d’Alacant, acompanyarà i presentarà el convidat. Alguns dels mètodes computacionals desenvolupats per Alfonso Valencia es consideren pioners en àrees com la mineria de textos biològica, la coevolució proteínica, les xarxes de malaltia i, més recentment, els sistemes de models cel·lulars (rèpliques digitals). Com a investigador, participa en diversos dels consorcis internacionals més importants relacionats amb l'estudi del càncer. L'acte serà presencial i també podrà ser seguit en directe.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència i Innovació, a través d'UADivulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) de la UA. #AulaCienciaUA.

Currículum vitae

Alfonso Valencia és professor ICREA, director del Departament de Ciències de la Vida del Barcelona Supercomputing Center, director de l'Institut Nacional Espanyol de Bioinformàtica INB/ELIXIR-ES i coordinador del data pillar de la iniciativa IMPaCT de medicina personalitzada a Espanya. Les seues àrees d'investigació principal són el desenvolupament de mètodes de biologia computacional i l’aplicació a problemes mèdics. Alguns dels mètodes computacionals desenvolupats per ell es consideren  pioners en àrees com ara la mineria de textos biològica, la coevolució proteínica, les xarxes de malaltia i, més recentment, els sistemes de models cel·lulars (rèpliques digitals). Participa en diversos dels consorcis internacionals més importants relacionats amb l'estudi del càncer. Quant a serveis comunitaris, és un dels promotors originals de l'estructura ELIXIR, fundador de la Xarxa Espanyola i Internacional de Bioinformàtica i expresident de l’ISCB, l’associació professional internacional de bioinformàtics. És també editor executiu de la principal publicació del sector (Bioinformatics OUP).

Pujar