elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís proposa al bipartit activar una estratègia de cooperació entre Elx i Alacant

  • Natxo Bellido: “Ni Mazón, ni Barcala estan menejant un dit, més bé el contrari per articular una estratégia de cooperació entre les dos ciutats”

Compromís denuncia el desinterés, inacció i manca de voluntat política del PP alacantí en articular estratègies de cooperació entre la segona i tercera ciutat del País Valencià. No només això, fins i tot, com ha explicat el portaveu de Compromís “han demostrat, tant Barcala, com sobretot Mazón, molt poca habilitat i sensibilitat política en la gestió dels projectes de Centre de Congressos demostrant que el PP fa molts anuncis, però que després hi ha pocs compromisos darrere”.

Des de la coalició progressista s’ha fet hui estes declaracions arran de la convocatòria, fa uns dies, de l’organització d’una jornada empresarial per a promoure les relacions entre les dos ciutats i la possibilitat d’establir estratègies de cooperació i de nou, com ha destacat Bellido “més enllà d’algunes reflexions i les reiterades frustracions i laments que sempre sorgixen en este tipus de fòrums, allò més trist és que no isqueren propostes, ni plantejaments de cara al futur. I això és molt preocupant. En este sentit només Compromís, en l’ambit polític, tant a Alacant com a Elx, ha estat fent propostes al llarg de l’any, per exemple en els projectes a presentar en els Fons Europeus, on hem demanat que s’incloga el corredor ecològic entre el Saladar d’Aigua Amarga i el Clot de Galvany”.

A més, a més des de la coalició progressista se considera que cal reprendre la col·laboració en temes culturals i ampliar-la als àmbits com la reivindicació d’infraestructures com la connexió ferroviària a l’Aeroport, la innovació o la dinamització econòmica dels espais de frontera entre les ciutats, on se concentra bona part del sòl industrial d’ambdues ciutats. Així mateix des de Compromís per Alacant se demana a la Generalitat Valenciana que s’active el Plan Estratègic Territorial de l’àrea funcional Alacant-Elx per a poder implementar projectes i estratègies de cooperació en infraestructures verdes i posar en valor el territori des del paradigma de la sostenibilitat. “Cal, -ha destacat Bellido- agilitzar la tramitació d’este PAT i que els Ajuntaments d’Alacant i Elx se comprometen a usar-ho com a full de ruta de la planificació territorial”.

Per a concloure, Bellido ha comentat “el model especulatiu del PP alacantí mai ha vist amb interés les evidents oportunitat econòmics i estratègiques que suposa posar en marxa iniciatives compartides, i això deu canviar. No podem seguir vivint d’esquenes, com sembla estar còmode el PP. Cal activar espais de diàleg entre les administracions locals i l’autonòmica per a posar en valor i aprofitar les oportuitats d’un espai territorial bàsic per a l’equilibri, cohesió i progres del País Valencià”.

Pujar