elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís pregunta a Ciudadanos si pensa privatitzar la gestió pública abans de desaparèixer

  • Natxo Bellido: "No sabem si és incapacitat per gestionar, menyspreu per lo públic o volen fer punts davant el PP"

El Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant denuncia la constant fixació de Ciudadanos per abandonar la gestió pública en les àrees que gestiona el bipartit de dretes. Com denuncia el portaveu municipal, Natxo Bellido, "la irrellevància de Ciudadanos en el govern municipal només es veu alterada per les seues decisions d'externalitzar la gestió municipal, ho estem veient en el Castell de Santa Bàrbara, a les escoles esportives municipals, o ara amb la insòlita decisió de triplicar els preus públics de les piscines municipals, una pujada excesiva i lesiva per als interessos de la ciutadania alacantina, i més una activitat necessària per a molts per recomanació mèdica, una decisió que exigim des de Compromís que s'ature de manera immediata, perquè és aberrant des de l'òptica de l'interès públic".

Des de Compromís s'entén que s'haja ajudar els clubs alacantins i fomentar l'associacionisme esportiu, però això no pot fer-se a base de desmantellar allò públic o eliminar uns preus públics assumibles per a la majoria de les famílies. "El que han de fer és millorar i ampliar les instal·lacions esportives municipals, rehabilitar els poliesportius de Ciutat d'Assís o Colònia Requena, millorar l'estat del camp municipal Antonio Solana, no tenir tancades les instal·lacions esportives municipals en els mesos d'estiu ... té molta faena el Sr. Berenguer, en lloc de dissenyar logos per a la seua regidoria o pujar els preus públics de forma abusiva en les instal·lacions públiques o liquidar les Escoles Esportives Municipals, però Ciudadanos sembla ser que vol donar els seus últims cops de cua en la política alacantina fent mèrits davant el PP a la base de la devaluar el servei públic municipal ".

Per la seua banda, l'edil Rafa Mas, ha reiterat les crítiques a l'estat d'abandonament dels castells de Santa Bàrbara i Sant Ferran, sense accessos, tancats i sense activitats durant tot l'estiu que semblen ser la coartada perfecta per després deixar en mans de l'activitat privada "és una pràctica coneguda, es devalua el públic, es precaritza, per després poder tenir l'excusa perfecta per justificar la seua privatització o externalització completa. La dreta sempre actua igual. La seua incompetència i la seua ideologia no aposten per una gestió pública eficient i de qualitat, ni tan sols per la col·laboració públic privada, sinó per regalar la gestió municipal a mans privades pel seu desinterès i incompetència en prestar un servei públic òptim a la ciutadania ".

Pujar