20 de gener de 2021 20/1/21

Compromís exigeix el cessament immediat de la regidora d'Acció Social pels seus reiterats insults i ataques entitats socials i veïnals

Compromís exigeix el cessament immediat de la regidora d'Acció Social pels seus reiterats insults i ataques entitats socials i veïnals - (foto 1)
  • Rafa Mas: "Sentim profunda vergonya per les declaracions d'ahir de la Sra. Llopis en una entrevista de ràdio. Són indecents i intolerables en una representant institucional"

Compromís per Alacant han exigit a Luis Barcala, alcalde de la ciutat, que cessament de les seues funcions de manera immediata a la regidora d'Acció Social, Julia Llopis, després de les "insultants declaracions" que va efectuar ahir en una entrevista de ràdio. Des de la coalició expliquen que "en una entrevista del passat dimecres 20 la Sra. Llopis va tornar a descarregar ahir el seu ressentiment i hooliganisme ultra on va tornar a atacar a entitats socials i veïnals alacantines, i va tornar a criminalitzar a les persones més vulnerables, ratllant-les poc menys que de barruts que actuen amb picardia per a acumular ajudes i aliments. Per tot això, La Sra. Llopis ha de ser destituïda de manera immediata, per la seua desastrosa gestió social i només aportar crispació i hooliganisme ultra en la complicada situació social que viu la ciutat".

Segons ha destacat Rafa Mas, regidor de la formació progressista "és molt trista i indignant que la resposta de la Sra. Llopis a persones i entitats que es passen el dia recollint aliments, carregant-los en els seus cotxes, i entregant-los a les famílies més vulnerables, siga menyspreu i la negativa a la col·laboració. Aquestes persones que pots trobar en barris com a Ciutat d'Assís, el Cementeri, Joan XXIII o Carolines Baixes, per citar alguns dels barris assotats per la vulnerabilitat, es mereixen més, molt més de nosaltres. I com a mínim col·laboració i respecte, alguna cosa que per a res sembla disposada a oferir la Sra. Llopis".

Des de la formació han instat directament a l'Alcalde i a la Vicealcaldessa d'Alacant a prendre mesures de manera immediata perquè, tal com ha expressat Rafa Mas, "no podem afrontar aquesta Emergència Social amb el lideratge d'una persona amb nul·la empatia social, que fa declaracions que traspuen aporofòbia i a més, esmente de manera descarada, no assumeix errors, no mostra la menor voluntat de rectificar i no té ni la voluntat, ni la capacitat, per a coordinar-se amb el teixit associatiu de la ciutat, l'oposició municipal i altres institucions com la Generalitat Valenciana".

Per a concloure, el portaveu municipal de Compromís, Natxo Bellido, ha convidat a "la regidora Llopis al fet que dimitisca, o que la cessen, i que ingresse en algun partit de l'extrema dreta on segur que es troba més còmoda i podrà expressar sense embuts la seua ideologia ultra i les seues insultants idees sobre les persones vulnerables i les raons que els condueixen a la vulnerabilitat. Però no li poden permetre seguir per més temps, ni el Sr. Barcala ni la Sra. Sánchez, continuar menyspreant impunement a bona part del teixit social i veïnal de la ciutat, i expressar la seua especial mania pels barris de la Zona Nord. El Sr. Barcala ha de demanar perdó per les paraules de la Sra. Llopis i cessar-la de manera immediata".

Pujar