19 de novembre de 2019 19/11/19

Bellido: “Barcala ha convertit el ple en el seu mas i se salta com vol les regles del joc que ell mateix va marcar”

  El grup municipal de Compromís ha criticat la decisió de Luis Barcala d'incloure en el pròxim ple d'octubre una declaració institucional sobre els disturbis a Catalunya. La crítica obeeix a un escrit remés pel secretari del ple el mes de setembre en el qual es definia clarament que les Declaracions Institucionals només podia referir-se a qüestions sobre Alacant o qüestions generals relacionades amb la ciutat.

  En aquest sentit, des de Compromís han denunciat que incloure una declaració sobre Catalunya en el ple d'octubre incompliria radicalment aquesta norma. “Barcala ha convertit el ple en el seu “cortijo” i se salta com vol les regles del joc que ell mateix va marcar, i fins i tot anar en contra del criteri del secretari del Ple. No tenim cap problema a parlar de Catalunya, parlem sobre això diàriament, el que ens preocupa és que la dreta i l'extrema dreta d'aquesta ciutat preferisquen parlar de Catalunya abans que dels problemes reals dels alacantins i alacantines, i afonen així el ple d'octubre en el fang electoral”, ha asseverat Natxo Bellido, portaveu de Compromís.

  Bellido ha a afegit que amb la decisió de Barcala d'incloure aquest punt en l'ordre del dia queda sense validesa l'informe que el secretari del ple va enviar el 4 d'octubre en el qual s'incloïa que “les Declaracions Institucionals d'interés general per a l'Estat Espanyol, la Unió Europea o àmbits superiors no haurien de tractar-se en Ple, excepte qüestions que sent d'interés general afecten el Municipi d'Alacant”.

  Des de la coalició han criticat la incongruència de Barcala en negar-se a celebrar el debat sobre l'Estat de la Ciutat a l'octubre per a evitar que influïren les eleccions en el mateix i no obstant això presentar al ple una declaració institucional que el converteix en el centre del debat electoral.

  ocultar
  Bellido: “Barcala ha convertit el ple en el seu mas i se salta com vol les regles del joc que ell mateix va marcar”
  Pujar