elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Sala d’Exposicions d'Algemesí obri la seua nova temporada amb la pintura expansiva de Gemma Alpuente

La Sala d’Exposicions d'Algemesí obri la seua nova temporada amb la pintura expansiva de Gemma Alpuente
  MÉS FOTOS
  La Sala d’Exposicions d'Algemesí obri la seua nova temporada amb la pintura expansiva de Gemma Alpuente - (foto 2)
  La Sala d’Exposicions d'Algemesí obri la seua nova temporada amb la pintura expansiva de Gemma Alpuente - (foto 3)

  Aquest divendres 2 de setembre la Sala d’Exposicions Municipal d'Algemesí inaugura la seua nova temporada amb l'artista local Gemma Alpuente. L'exposició “Orografies de color en una realitat fluida” és l'aportació de l'artista a la genealogia de dones en l'abstracció. Comissariada per Àlex Villar, transmet la idea d'art com a lluita, capaç de transformar el món a través del color i la bellesa, que trenca cànons i estereotips, travessa formats nous amb materials i tècniques que transcendeixen el concepte “pintura.”

  Segons el comissari Àlex Villar “@gemalpu - així es diu en xarxes socials - és una artista millenial amb totes les seues conseqüències: un pont entre generacions hiperconectades que han habilitat la mirada en la multipantalla. La seua obra naix de la necessitat d'oxigen, és un crit de color que repta a l'espai i a la gravetat, destrueix el concepte quadre i reivindica la independència del pigment, de la pintura i del condicionament del suport.”

  Si hi ha una artista que senta un clar precedent en les obres de Gemma Alpuente que es podran contemplar en el centre d'art, és Lynda Benglis. Seguint la seua petjada, Alpuente introdueix una mirada feminista en l'abstracció, a la qual afegeix “unes gotetes kitsch per a convertir cada obra en adrenalina projectada en àtoms, antídot d'art injectat en vena per a temps convulsos” en paraules del comissari.

  Les obres de la seua última sèrie han sigut seleccionades en prestigiosos certàmens de pintura nacionals i reconegudes per crítiques d'art com Marisol Salanova, Pilar Tébar o Amparo Zacarés, que participen en el catàleg de l'exposició. Recentment Gemma ha format part d'importants projectes expositius com Artivisme Feminista de Col·lectiva Portal d'Igualtat i The Art of the Resistence amb artistes contemporànies d'Ucraïna, mostres organitzades per l'Ajuntament d'Algemesí i la Universitat de València.

  L'exposició podrà visitarse fins al 6 de novembre en horari de dijous a dissabte de 19 a 21 h i els diumenges d'11 a 14 h. 

  Pujar