elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Blasco Ibáñez i la Casa de la Música deixen de ser col·legis electorals

Blasco Ibáñez i la Casa de la Música deixen de ser col·legis electorals
  • Els votants de Blasco Ibáñez i la Casa de la Música hauran de votar en el Centre Polivalent

Amb la intenció de garantir les millors condicions per als votants i els membres de les meses electorals, es donen de baixa el col·legi Blasco Ibáñez i la Casa de la Música com a col·legis electorals.

Les persones que habitualment votaven en estos locals, hauran de fer-ho en el Centre Polivalent. Esta mesura ja s'aplicarà en les pròximes eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc el 9 de juny de 2024.

Els motius pels quals s'ha pres esta decisió són criteris d’accessibilitat, aforament i condicions ambientals. En primer lloc, per tal de garantir l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, tant als locals electorals com als banys.

El segon motiu és l’aforament dels dos centres. Els processos electorals convoquen centenars de persones que col·lapsen entrades i corredors, en estos edificis molt estrets, se solen produir situacions de massificació en l'interior i llargues cues al sol com les viscudes en les últimes eleccions celebrades al juliol de 2023.

Les condicions ambientals, els dos locals no compten amb aire condicionat i algunes aules tampoc tenen finestres. Això, sumat a la massificació que provoquen les cues i el fet que han de ser ocupats durant vora 15 hores pels membres de les meses, fa inevitable considerar el canvi a un espai que garantisca millors condicions al llarg de tota la jornada.

Com que el Centre Polivalent és un edifici accessible, que compta amb multitud de banys adaptats, aire condicionat, gran aforament i suficient aparcament al seu voltant, es considera l'edifici municipal més adequat per a garantir el benestar dels ciutadans.

Pujar